Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hólabda Napfény és fűszer konyhájából

Hólabda Napfény és fűszer konyhájából
Hólabda Napfény és fűszer konyhájából
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban ünnepek és lakodalom nem volt nélküle.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére, oldalára

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához különválasztjuk a tojásokat. Először a fehérjét verjük habbá, majd a sárgáját a cukorral és a vízzel. Ez a cukros rész akkor jó, ha kifehéredik és a térfogata sokszorosára nő.
  2. Ha ezzel kész vagyunk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót. Majd kevés fehérjehabbal durván keverve meglazítjuk, s végül a maradék fehérjehabot óvatosan hozzákeverjük.
  3. Ebből az adagból 2 lapot sütünk. (Nekem légkeveréses a sütőm, így egyszerű dolgom van, mert a két tepsit egyszerre tudom betenni.) 15 perc 170 fokon.
  4. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A tejből és a lisztből krémet főzünk, pont úgy, mintha puding lenne. Hagyjuk kihűlni.
  5. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt krémet és kevés rumot.
  6. Ha a tészta megsült és kihűlt, pogácsaszaggatóval szép kis karikákat vágunk, lehetőleg párosat. A fennmaradó rész pillanatok alatt elfogy, vagy a maradék krémmel, kevés lekvárral kiegészítve kókuszgolyót is gyárthatunk belőle.
  7. Ezek után két korongot összeragasztunk egy kis krémmel, majd a teljes oldalát is bekenjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk.
  8. Ha mind kész van, vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, és a sütik tetejét bevonjuk vele.
  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 33×45 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 183 595
elküldve: 45
receptkönyvben: 1 174
elkészítve: 96/101
Facebookon megjelent: 1

szakács

Napfény és fűszer

Mióta szakács: 2013.01.26.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kozák sapka, hólabda, kókuszos ünnepi süti

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi76
zsuzsi76 Fri, 2019-04-19 22:11

Ez gáztepsi méret? Nem lesz nagyon vékony így a piskóta?

Titi26
Titi26 Fri, 2017-12-22 09:50

Kedves Napfény és fűszer! :) két nappal a tálalás előtt el lehet készíteni? Lesz valami baja?

kólya edit
kólya edit Tue, 2016-12-27 14:54

Én 2 tojásos kakaós piskótából készítettem sok-sok lett belőle /kiszúró nagysága/ isteni a kókuszos puding, vettem a rokonaimnak, máskor is elkészítem köszi-puszi.

Babajevszkij
Babajevszkij Wed, 2015-12-23 14:29

Én is most akartam beletenni a kakaót. De mennyi kell bele?
Utolag megtalaltam egy masik receptben, hogy 2 evokanal cukrozatlan kakao kell.

bettinaa777
bettinaa777 Mon, 2015-12-21 22:58

Szép estét, Kedves Napfény és fűszer! :)
Holnap szeretném elkészíteni a hólabdáidat, viszont lenne két kérdésem.
Az első, hogy a hozzávalókban én nem látom a kakaót, viszont a receptben írod.
Kell bele vagy sem? Ha igen, mennyi? :)
A második kérdésem pedig, hogy ebből az adagból kb. hány darab labdácska lesz?
Köszönöm előre is! Üdv! :)

szelevi
szelevi Tue, 2014-04-15 16:21

A hétvégén elkészítettem.Isteni lett!!!Köszönöm a receptet :)

Dominiki
Dominiki Thu, 2013-12-26 09:01

Én most, 24-én fogtam neki életemben először.Tényleg nem egy ripsz-ropsz süti,de én nem tartottam hosszúnak az elkészítését,mert kíváncsi voltam a végeredményre.Megérte hozzáfogni!Nagyon mutatós,és finom!!!Szuper lett a máz is a tetején-kakaóporos változatot csináltam.
Aki hezitálna,hogy hozzáfogjon-e,ne tegye...szuper recept! Kellemes ünnepeket! :-)

kbaruta
kbaruta Mon, 2013-12-23 22:12

en is elkeszitettem csak zold kokusszal,csuda jo csak pepecses

huzsi
huzsi / huzsi Mon, 2013-12-23 00:30

elkészítettem :) huhhh...nos először és utoljára szerintem :) nagyon szívatós süti ám ez, legközelebb inkább tortának készítem el az úgy hamarabb menne... a recept nagyon finom, köszönöm!

527
tojás 8 db
víz 8 ek
finomliszt 25 dkg
cukor 25 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 10 dkg
tej 5 dl
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
rum 1 teáskanál
csokoládé 10 dkg
kókuszreszelék 10 dkg