Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hólabda Pancsika konyhájából

Hólabda Pancsika konyhájából
Hólabda Pancsika konyhájából
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kicsit pepecselős, de nagyon megéri, persze akkor, ha a leeső piskótadarabokat is rögtön tudom hasznosítani (pl. készítek a maradék krémmel egy pohárdesszertet vagy somlói galuskát), mert a pocsékolásnak nem vagyok híve. :)

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Vaníliás főzött krém

Csokimáz + kókusz

ajánlat

A leeső piskótadarabokból krémmel + pici csokimázzal, esetleg tejszínhabbal azonnal fogyasztható pohárdesszertet készítek.

A fentebbi anyaghányaddal kb. 12 hólabdám lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
  3. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet is, óvatosan összedolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 30x40 cm-es tepsit, és enyhe gőz mellett 170°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Kihűlés után 4 cm-es pogácsaszaggatóval korongokat vágunk ki, ügyelve, hogy páros legyen.

Vaníliás főzött krém

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgáját a maradékcukorral habosra keverjük, majd simára keverjük a keményítővel, a liszttel és kb. 2 dl tejjel is.
  3. A maradék tejet feltesszük forrni a vaníliával, majd amikor forr, beleöntjük a tojássárgájás elegyet, és keverés közben felforraljuk.
  4. Utána lehúzzuk a tűzről, és óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Visszatesszük még a tűzre, és egy picit hőkezeljük, majd hagyjuk kihűlni.
  5. Közben a vajat habosra keverjük, és amikor már kihűlt a krém, akkor belekeverjük, majd félretesszük hűlni.

Csokimáz + kókusz

  1. Vízfürdőn felolvasztjuk a csokit a vajjal, és simára keverjük.
  2. A kókuszreszeléket egy mélyebb tálba öntjük, ebben fogjuk megforgatni a labdákat.

Sütemény összeállítása

  1. A kör alakú piskótákból 2 db-ot összetapasztunk kb. 1 evőkanálnyi krémmel, majd bekenjük a "labdák" oldalát is (a tetejére és az aljára ne kerüljön krém), majd többször belehengergetjük a kókuszreszelékbe.
  2. Talpára állítjuk őket egy tányéron, majd a meleg (de nem forró) csokimázzal bevonjuk a tetejüket.
  3. Utána hűtőbe tesszük őket 1 órára, hogy kicsit megdermedjenek.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 772
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kozák sapka, kozáksapka, kókuszos süti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

363
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 11 dkg
cukrozatlan kakaópor 20 g
tej 5 dl
tojás 3 db
cukor 15 dkg
étkezési keményítő 25 g
finomliszt 50 g
vanília 1 g
vaj 10 dkg
étcsokoládé 5 dkg
vaj 5 dkg
kókuszreszelék 5 dkg