Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Holland almás pite

Holland almás pite
Holland almás pite
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves holland barátnőmet leptem meg vele, és azóta is nagy sikere van a baráti körben. A recepten kicsit módosítottam, szerintem így finomabb. :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához keverjük össze a finomlisztet és a kristálycukrot. Tegyük bele a felvert egész tojást. Tegyünk hozzá egy csipet sót, majd adjuk hozzá a darabolt, nem hideg lágy margarint. Jó alaposan gyúrjuk össze, majd a kész tésztagolyót tegyük a hűtőbe, amíg a tölteléket összeállítjuk.
  2. A töltelékhez mossuk, majd hámozzuk meg az almát. Almákat nyolcadoljuk, majd szép vékonyra szeleteljük.
  3. A felszeletelt almatömeghez adjuk hozzá a mazsolát, kristálycukrot, bourbon vaníliás cukrot, fahéjat és a pudingport. Jó alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.
  4. A hűtőből kivett tésztából vágjunk kb. 1/3-nyi darabot, és tegyük félre. A nagyobb felét (2/3 rész) nyújtsuk ki a tepsi formájára, és a méretre nyújtott tésztát helyezzük bele a kivajazott tepsibe.
  5. Öntsük rá a tölteléket!
  6. A maradék tésztát nyújtsuk ki, és vékony csíkokat vágva átlósan rácsozzuk be vele a töltelék tetejét. Ha készen vagyunk, 1 egész felvert tojással kenjük meg a tészta tetejét.
  7. Előmelegített sütőbe helyezzük, és 180 fokon aranybarnára sütjük. (A sütőt ne nyitogassuk. A tölteléknél nem baj, ha picit több a cukor  vagy a puding, mert annál finomabb.:) )
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 11 358
elküldve: 13
receptkönyvben: 135
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Adamsy

Mióta szakács: 2011.07.16.
14 recept

receptjellemzők

konyha: holland
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás rácsos, rácsos almás pite, fahéjas almás szelet

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

M.Era
M.Era / M.Era Sun, 2013-09-29 19:32

Kedves Adamsy !
Megsütöttem, isteni lett igaz én raktam bele 1 sütőport mert féltem, hogy nehéz lesz a tésztája, de nagyon jó lett szerintem még nagyon sokszor megsütöm:)
Köszönöm a receptet.
Era

Reta
Reta Sun, 2013-03-17 20:56

Szeretném megkérdezni ha nem lenne jobb ha megreszeljük az almát hogy kissé levet engedjen hogy a pudingpor felszivja, igy szerintem a töltelék egy száraz massza?? Mivel az alma darabok a pudingporral, cukorral, fahéjjal, mazsolával és 1 db tojással csak egy kissé nedves állagot adnak, ennek igy kell lennie??

Adamsy
Adamsy / Adamsy Mon, 2013-03-18 14:18

Kedves Reta!

Az almát nem szükséges reszelni. Hidd el nem lesz száraz a töltelék,mert míg a tésztát nyújtod addig az alma kellő mennyiségű levet fog ereszteni. A sütés közben pedig a pudingpor gyönyörűen felszívja majd a nedvességet,és kellően zamatos/szaftos lesz a töltelék. :)

vnémarika
vnémarika / vnémarika Mon, 2013-02-18 20:16

Szia! Jól értelmezem? A pudingot nem kel megfőzni, hanem csak rátenni az almára és így kell megsütni? Köszi előre is a választ. Hétvégén megsütöm! Vné

Adamsy
Adamsy / Adamsy Mon, 2013-02-18 21:41

Kedves Marika!

Igen,jól értelmezed :) Én 4 csomagot szoktam használni,de ha több az sem baj,mert csak finomabb lesz tőle :)

1177
finomliszt 60 dkg
cukor 30 dkg
margarin 40 dkg
tojás 1 db
1 csipet
alma 3 kg
mazsola 10 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 4 tasak
fahéj 0 ízlés szerint
tojás 1 db