Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Holland kéksajtos csirkemell

Holland kéksajtos csirkemell
Holland kéksajtos csirkemell
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hollandia nem éppen a konyhaművészetéről híres, mégis rendre találok finom recepteket, amiket aztán nem győzök ismételten elkészíteni. Ez a kéksajtos csirkemell is ilyen: nagyon finom ízkombináció, a tejföl lágyítja a kéksajt ízét, a vajon megpirított csirkemell pedig porhanyóssá válik a sütőben az öntet alatt. Kevés hozzávalóból, egyszerűen elkészíthető ez az igazi gasztrovacsora!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Barna rizzsel, salátával, párolt brokkolival...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell-szeleteket enyhén besózzuk, borsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk rá. Legalább fél órán át állni hagyjuk.
  2. Serpenyőben felhevítjük a vajat és a csirkemell-szeleteket pirosra sütjük benne.
  3. A kéksajtot villával összetörjük, és a tejföllel alaposan elkeverjük.
  4. A mindkét oldalán pirosra sült csirkemell-szeleteket egy hőálló tálba fektetjük, ráöntjük a serpenyőből a maradék vajat, majd beborítjuk a kéksajtos tejföllel.
  5. Sütőben, megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 17 047
elküldve: 5
receptkönyvben: 223
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Pipsann

Mióta szakács: 2011.02.18.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: holland
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell kéksajtos mártással, tejfölös-kéksajtos csirke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyuhnyi
Nyuhnyi Sat, 2013-08-10 11:26

Ahh isteni volt! Köszönöm Pipsann ;)
További sok sikert és receptet :)

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Mon, 2012-06-25 12:03

Szeretjük a sima sajtos tejfölös csirkét is, úgyhogy nagyon tetszett a recepted, mert ugyanolyan egyszerű de mégis különleges. :) Megcsináltam és nagy sikert aratott! Köszönöm!
Csupán annyit csináltam másképp, hogy előző este már fokhagymás tejbe áztattam a húst.

680
csirkemell filé 100 dkg
vaj 5 dkg
tejföl 450 g
kéksajt 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint