Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Holland meggyes szelet

Holland meggyes szelet
Holland meggyes szelet
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi receptes könyvből vettem ezt a receptet, már többször megsütöttem.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Édesszájúaknak!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk, 14x42 cm-re, megsütjük, majd kihűlés után kettévágjuk.
  2. A meggyet leszűrjük, levét megtartjuk, 4 ek lével felforraljuk a meggyet, az étkezési keményítőt további 2-3 ek lével elkeverjük, a meggyhez adjuk, és kb. 3 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A tejszínt felverjük a porcukorral.
  4. A ribizlizselét 2 ek vízzel és a porcukorral felforrósítjuk, bevonjuk vele a szebbik lapot, száradni hagyjuk, majd 12 egyenlő téglalappá vágjuk fel.
  5. A másik téglalapot megkenjük a meggyel, egyenletesen elosztjuk a tejszínhabot, végül a tetejére rakjuk a kockára vágott lapokat.
  6. Éles késsel átvágjuk a tésztát teljesen, lapos tálra rakjuk, és hidegen tartjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 14x42 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 914
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemes Vali

Mióta szakács: 2010.09.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

meggyes téglalap, leveles meggyes, tejszínes meggyes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

699
leveles tészta 1 csomag
meggybefőtt 350 g
növényi tejszín 5 ml
porcukor 50 dkg
ribizlidzsem 4 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál