Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Holland mustárleves szilvától

Holland mustárleves szilvától
Holland mustárleves szilvától
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hollandiában nagyon kedvelt krémleves, a mustár adagolását kóstolással beállíthatjuk ízlés szerint. Pirított bagettszeletekkel tálaltam, de a hollandok sokszor kortyolgatják bögréből egy sajtos szendvics mellé ebédre.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Olívaolajon pirított bagettszeletekkel, friss petrezselyemmel megszórva találjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk.
  2. Olívaolajon megpirítjuk a zöldségeket, rádobjuk a leveskockákat, majd felöntjük vízzel, és hozzáadjuk a mustárt.
  3. Puhára főzzük a zöldségeket, majd botmixerrel leturmixoljuk, ízesítjük sóval, borssal. Felöntjük a tejszínnel, még egyet forralunk rajta, és már találhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 509
elküldve: 0
receptkönyvben: 110
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

szilva

Mióta szakács: 2010.10.04.
11 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: holland
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes krémleves, mustáros póréhagymaleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzh01
szzh01 Fri, 2017-12-22 20:26

Nagyon tetszik a recepted, ki fogom próbálni, biztosan finom! :-)
Meg szeretném kérdezni, hogy mi a jelentősége a receptedben a magos dijoni mustárnak. Ha végül össze van turmixolva, gondolom úgyis homogén lesz, nem?
Köszi a választ!

140
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
póréhagyma 1 db
burgonya 20 dkg
dijoni mustár 2 ek
főzőtejszín 100 ml
leveskocka 2 db
olívaolaj 2 ek
víz 1 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint