Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Holland sajtleves Gabystól

Holland sajtleves Gabystól
Holland sajtleves Gabystól
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy netes oldalon találtam. Megtetszett, megfőztem. Állítólag eredeti holland recept. De ha nem, akkor nem....:) A lényeg, hogy nagyon finom.

Érdemes kipróbálni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük, a zöldfűszereket apróra vágjuk. 
  2. A vajat felforrósítjuk, meghintjük liszttel, és felhabzásig hevítjük folyamatos keverés közben.
  3. A kihűlt húslevesből először csak keveset öntünk a lisztre, azt alaposan elkeverjük, majd utána a többi húslevest is hozzáöntjük részletekben. (A csomósodás miatt én kézi robotgéppel kevertem.)
  4. Fűszerezzük ízlés szerint, borssal és őrölt szerecsendióval. Sót csak a legvégén tegyünk bele, ha szükséges! Beleaprítjuk a kaprot, snidlinget. Kb. 20 percet lassú tűzön főzzük.
  5. Felforraljuk, majd beletesszük a kétféle sajtot és további 5 percet kevergetve forraljuk, hogy elolvadjon a sajt.
  6. Lehúzzuk a tűzhelyről, a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel, és állandó keverés mellett a sajtleveshez öntjük, így egy igazán krémes állagú sajtlevest kapunk.
  7. Kínálhatunk mellé pirított zsemlekockákat, és a tetejét megszórjuk az aprított zöldfűszerekkel. 
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 000
elküldve: 9
receptkönyvben: 243
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: holland
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtleves, sajtleves pirított zsemlekockával, holland sajtleves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2012-10-09 12:32

Szia Gabi!Nagyon jòl hangzik ez a leves,elfogom készíteni,de a kaprot kihagyom,mert nem tartozik a kedvenc fűszereim közé,viszont a snidlinget imádom.:)Üdv:Merci

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2012-10-09 12:39

Szia Merci,
csak 1 evőkanál szárított kaprot tettem bele. A kaprot kifejezetten utáló fiam észre se vette:) De bizti finom anélkül is. Jaaaaaa és kenguru azóta sincs:( Üdv: Gabi

255
trappista sajt 15 dkg
füstölt sajt 5 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 2 csapott ek
alaplé 1 l
főzőtejszín 2 dl
tojássárgája 1 db
snidling 3 szál
kapor 2 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint