Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Holland sajtsaláta

Holland sajtsaláta
Holland sajtsaláta
45 perc / előkészület: 25 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a salátának semmi köze nincs Hollandiához. Ez csak a fantázianeve. A legelső budai salátabárban árulták sok-sok éven keresztül. Sajnos azóta megszűnt az üzlet, de a recept tovább él, és most már közkincs!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kívül ropogós, belül puha rozsos kiflivel a legfinomabb. Gyermekzsúrra és bármilyen más összejövetelre nagyszerű étel. Akár előző este is elkészíthető, sőt, ha nincs szezonja a kukoricának, akkor konzervkukoricából is elkészíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kukoricát megpucoljuk, és fedő alatt 20 percig puhára pároljuk.
  2. Közben elkészítjük az öntetet. Egy nagyobb keverőtálban simára keverjük először a citromlevet a mustárral és a cukorral, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a tejfölt.
  3. Az újhagymát megpucoljuk, felaprítjuk (egy keveset félretehetünk a díszítéshez), és az öntetbe keverjük.
  4. Aztán az almákat hámozzuk meg, kivágjuk a magházukat, felkockázzuk, és az öntetbe szórjuk.
  5. A sajtokat is felkockázzuk, és az öntethez keverjük.
  6. Közben a megpuhult, kissé lehűtött kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket, és azokat is az öntetbe keverjük.
  7. A végén kóstoljuk meg, és sózzuk, netalán édesítsük, ha úgy érezzük, szükséges.
  8. Tálalás előtt tegyük hűtőbe egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 524
elküldve: 5
receptkönyvben: 460
elkészítve: 27/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

Almás sajtsaláta, kukoricás-almás sajtsaláta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

618
csemegekukorica 20 dkg
alma 2 közepes db
füstölt sajt 15 dkg
sajt 15 dkg
újhagyma 4 közepes db
tejföl 5 dl
mustár 2 ek
citromlé 2 ek
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint