Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Holland szelet

Holland szelet
Holland szelet
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a mézes sütiket, na meg a puncsos készítményeket is, ezért esett a választásom erre a különlegességre. :) Gyorsan elkészíthető és nagyon finom. A sütigyár oldalán találtam erre a receptre.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.
  2. 6 dl tejjel, 6-7 ek liszttel, 1 ek kristálycukorral főzött krémet készítünk.
  3. 25 dkg porcukrot és 25 dkg margarint kikeverünk, majd a két krémet összekeverjük és kétfelé vesszük, egyikbe kakaóport, a másikba 2 cs vaníliás cukrot teszünk.
  4. A töltés menete: mézes lap - kakaós krém - mézes lap - baracklekvár - mézes lap - fehér krém - mézes lap - máz.
  5. A mázhoz a margarint, a porcukrot, a tejet, és a főzés nélküli puncs pudingport gőz felett addig keverjük, amíg el nem kezd sűrűsödni, majd melegen a tészta tetejére simítjuk.
  6. Másnap szeleteljük.
  • tepsi mérete: 30x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 86 966
elküldve: 67
receptkönyvben: 1 164
elkészítve: 45/68
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puncsos mézes, puncsos tetejű mézes krémes, mézes krémes puncs bevonattal

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mese habbal
mese habbal Sun, 2014-02-02 17:56

Kedves Rita!
Meg kell varni, hogy kihuljon a fozott krem es ugy belekeverni a porcukros margarint? Elore is koszonom!

Zsocy
Zsocy Thu, 2014-01-16 08:38

Kedves Rita!

Kicsit szkeptikus voltam, mert nem rajongok különösebben a többrétegű, puncsos tetejű sütikért. Viszont karácsonyi újdonságként kipróbáltam. A gyerekek és öcsém nagy kedvence lett. Köszönöm!!
Külön szeretném megköszönni, hogy a recepten semmit nem kellett változtatni és ugyan ilyen szép lett (a finomsága mellett). Üdv.
Zsocy

Jencikém
Jencikém Tue, 2013-12-17 19:24

Nagyon finom, kétszer megsütöttem már, Karácsonyra is meg fogom! Köszönet a receptért! :)

kiprobalom
kiprobalom Tue, 2013-10-01 13:03

Kedves TraRita!

Ez aztán csodaszép( csakugy mint a többi recepted:)

Én arra lennék kivancsi, hogy tudnál -e tanácsot adni, ha valaki kevesebb olaj/zsiradekkal szeretné elkésziteni mi lehet az alternativa? olajmentes/ramamentesen el lehet -e kesziteni? hacsak hasonlóra sikerülne is ok.
a masik kérdésem , hogyhogyan tudtad ilyen szépre szeletelni?

köszi,

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2013-10-04 05:29

Szia kiprobalom! :)

Nem tudok neked okosat mondani! Zsiradék nélkül gyúrt tésztát készíteni??? Ilyet még nem hallottam. Sajnálom!
Szeletelés a úgy történik, hogy szélezés után mindig felezem a megmaradt tésztát, így lesznek szép egyforma szeletek :) Ennyi az egész :)
Üdv: Rita

knekató
knekató Wed, 2013-01-09 17:52

Megszeretném sütni a sütit, de nincs főzés nélküli pudingom, csak főzős. Valaki csinálta már azzal? Mi az oka, hogy főzés nélküli pudingpór kel bele, ha úgy is fel kell főzni?

valerom48
valerom48 Tue, 2012-12-04 19:57

Kedves Rita
A tészta hozzávalói között szerepel a felsorolásban 2.. és utána nincs megnevezés. Esetleg tojás lenne? Szeretném karácsonyra megsütni. Légyszi válaszoljál. Köszönöm. Vali

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2012-12-05 21:13

Szia Vali!

Az tojás. Egyébként a 2 után van egy tojásos kép, amit az oldal szerkesztői tettek oda :)

valerom48
valerom48 Thu, 2012-12-06 09:11

Köszönöm a gyors választ. Kellemes ünnepi készülést és adventi hangulatot kívánok. Vali

gabcsiv
Gabcsi / gabcsiv Thu, 2012-11-22 21:19

Nagyon tetszik, mint minden amit te készítesz , egyszerűen le nyűgöző ahogy tálalod és szeleteled .

vtbea
vtbea Fri, 2012-11-16 18:03

Kedves Rita!
Elkészítettem ezt a sütit anyósom névnapjára. Nagyon sajnálom, hogy nem tudom ide feltenni: egyszerűen gyönyörű lett. Az íze pedig! A gyerekeknek ez az aktuális kedvenc.
Nagyon köszönöm a receptet.

klivi
klivi / klivi Wed, 2012-06-27 19:52

Szia Rita,
Csak most találtam rá a sütidre, és mondhatom, éppen olyan guszta, mint a többi...
Ki fogom próbálni!
Üdv.
Livi

szinyka
szinyka Tue, 2012-06-26 10:56

Megsütöttem, nagyon finom! Tényleg gyorsan elkészül, szépen szeletelhető és nagyon hamar megpuhul :)

mary300
mary300 / mary300 Tue, 2012-06-19 20:25

Szia!
Alig vártam ,hogy megsüthessem annyira finomnak és látványosnak mutatta magát itt az oldaladon. Felülmúlt minden várakozást. Valami mennyei finom és persze látványnak sem utolsó. Köszönet érte.
Marcsi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2012-06-20 17:56

Szia Marcsi!
Örülök, hogy tetszik és ízlik a süti! Nálunk is nagy sikere volt :D
Minden jót!
Üdv: Rita

Nagyné Nagy Mária
Nagyné Nagy Mária Sat, 2012-06-16 12:59

Szia Rita!
Mint minden süteményed, ez is gyönyörű és biztosan finom is.
Alig várom, hogy megsüthessem. Nem tudom eleget köszönni
a receptjeidet, de nagyon beváltak és rendszeresen használom
őket a tanácsaiddal együtt. Egy apró kérdést, ha lehetne és nem
titok: hogyan készíted ezt a szép kis apró kockás tetőmintát?
Már több süteményeden is láttam.
Kívánok nagyon szép hétvégét és vastag pénztárcát, hogy ilyen
szépségeket láthassunk Tőled. puszi: Mari

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2012-06-16 21:02

Szia Mari!

Köszi szépen, nagyon kedves vagy! :) Örülök,hogy tetszenek a receptek és főleg, hogy ízlik!
Az apró minta cakkos szélű habkártyával készült, oda-vissza "megfésülöm" a mázat vagy tejszínt vagy krémet a sütik tetején. Egyszerű és nagyszerű. Na meg látványos is :)
Neked is további szép hétvégét! A vastag pénztárca nagyon jól jönne ;)
Minden jót!
Puszi: Rita

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2012-06-16 08:32

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.06.15. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Föfi Kata
Föfi Kata Fri, 2012-06-15 16:30

Még csak kicsiben láttam a képet, de már tudtam, hogy csak a Tiéd lehet! Holnap megsütöm, ez lesz a nyári szünetet megnyitó meglepetés-finomság!
Szia: Kata

bedö violetta
violetta-konyhája / bedö violetta Fri, 2012-06-15 15:44

Nagyon imádom a sütiket de ez szinben is megfelel és mind ahogy szokták mondani elöbb a szemet ragadja meg utána az iz varázs!!!Sok sikert.Üdv Violetta

petrezselyem
petrezselyem Fri, 2012-06-15 14:50

Kedves Rita!
Ez valami gyönyörűség!
Amint megláttam,egyből tudtam,hogy a te remekműved ez a süti.Gratulálok!
És köszönöm,mindenképpen kipróbálom!
Üdv.:petrezselyem

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2012-06-15 19:46

Szia Petrezselyem! :)

Ugye milyen szép?? Engem is megfogott :) Na és persze finom is ;)
Szép hétvégét!
Üdv: Rita

2382
finomliszt 50 dkg
margarin 6 dkg
porcukor 16 dkg
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 tk
méz 4 ek
tejföl 1 dl
tej 6 dl
finomliszt 6 púpozott ek
cukor 1 púpozott ek
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaníliás cukor 2 csomag
sárgabaracklekvár 5 dkg
margarin 18 dkg
porcukor 18 dkg
puncs pudingpor 1 tasak
tej 2 ek