Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hollandi szelet

Hollandi szelet
Hollandi szelet
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet anyum egyik ismerősétől kaptuk, nála kóstoltuk meg legelőször. Nekem kissé édes volt, de gondoltam, azért felteszem, és megosztom Veletek! :)

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához valókat jól összegyúrjuk. Tejjel lazíthatjuk, hogy könnyebb legyen gyúrni. 4 lapot sütünk belőle.
  2. Krémnél a fél liter tejet, 5 ek lisztet és a 1 ek cukrot sűrűre főzzük.
  3. Ezután a krémhez való többi hozzávalót (margarint, porcukrot, kakaóport, vaníliás cukrot) az előzőleg felfőzött, de már kihűlt krémhez keverjük. Ezzel töltjük meg a lapokat.
  4. A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, tűzre tesszük, nagyon lassan felolvasztjuk. Folyékonyra keverjük, és így melegen a tésztára öntjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 651
elküldve: 1
receptkönyvben: 218
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos emeletes szelet, puncsszelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1689
finomliszt 50 dkg
disznózsír 6 dkg
porcukor 16 dkg
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 kk
méz 4 ek
tej 0.5 dl
tej 0.5 l
finomliszt 5 evőkanál
cukor 1 ek
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 12 dkg
porcukor 13 dkg
puncs pudingpor 1 csomag
tej 2 ek