Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hólyaggolyók

Hólyaggolyók
Hólyaggolyók
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós tészta - Tibi fiam szerint olyan, mint a pinponglabda!:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereti a mutatós tésztákat, annak bátran ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a tojást összegyúrjuk. (Ne legyen túl kemény a tészta!)
  2. Pihentetjük legalább 10 percig, majd vékonyra nyújtjuk, és összehajtjuk a szélekhez. (Lisztezni, ha lehet, akkor ne lisztezzük, mert a szaggatásnál ekkor ragadnak össze a korongok.)
  3. Az étolajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és beletesszük a korongokat.
  4. A forró olajba szépen elkezdenek kikerekedni a golyók. Forgatni kell, nehogy megégjenek!
  5. Konyhai itatóspapírra szedjük, hogy a felesleges olajat a papír felszívja.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 341
elküldve: 5
receptkönyvben: 208
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kissné Griezer Erzsébet

Mióta szakács: 2010.01.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

olajban sült tésztagolyó, levesbetét-tésztagolyó

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Filamér
Filamér Sat, 2013-11-02 23:11

Egy hangot sem értek a receptből. Összegyúrjuk, eddig OK. Aztán? Hová hajtjuk a mit? Mekkora korongokat szaggatunk? De jó lenne érteni... biztos nálam baj, bár eddig nem volt gondom egyetlen recepttel sem.. Mire jó ez a korong? És mekkora? Gyűszűvel szaggatom, vagy söröspohárral? Kicsit több infó nem lenne baj. Mintha a 2-es és 3-as pont között kimaradt volna a fázisinfó. Hajtogatom, oszt rakom az olajba....
Mi ez? Levesbetét, vagy lekváros fánk?
OK tudom, pingponglabda :-)

yvycsajszi
yvycsajszi / yvycsajszi Thu, 2013-01-24 21:27

Most ettük meg, nagyon mutatós tényleg, roppant egyszerű, és fincsi is! Pezsgős dugó lyukas aljával szaggattam, szép apró golyócskák lettek belőle. A tésztát nem liszteztem, és összehajtás előtt vizes kézzel megsimogattam a tetejét, így egészen jól összetapadt.
Legközelebb én több sót teszek bele, és szinte átlátszóan vékonyra nyújtom. Köszönöm a receptet, eszembe nem jutott volna, hogy a bolti levesgyöngyöt ilyen hipp-hopp el tudom készíteni magam is. Hagymaleveshez szoktuk fogyasztani, reszelt sajttal.

bonnie87
bonnie87 / bonnie87 Sat, 2012-03-31 21:50

Hűű, ez nagyon érdekesnek hangzik! :) biztosan ízlene is, mert szeretem az egyszerű és nagyszerű ropogtatni valókat, és a bolt levesgyöngyöt jó lenne kiváltani valami háziassal!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-11 22:11

Semmi ördöngősség nincs a dologban. Én gyűszűvel szoktam szaggatni. Levesbetétként használom általában, de a gyermekeim imádják "csak úgy" elropogtatni. Ha kerül mellé egy kis kemény sajt, akkor meg kifejezetten imádják.
Bátran próbálja ki mindenki. Megéri vele bíbelődni.
Üdvözlettel:
Fehérvitorla

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-01-02 16:26

Sziasztok!
A recept leirása mellett jobb oldalon található egy vegyes zöldség krémleves, s abban vannak ezek hólyagocskák. Azt nézzétek meg. Ott le van irva mégegyegyszer. Tehát félbe kell hajtani.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2010-06-27 22:13

ez jó, a levesben látva még jobb.de hogy ez nem levesgyöngy, az tuti, inkább leves ping-pong labda!jó laktató, az tuti.Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-03-19 08:17

Iigérem egyszer lépésről lépésre le fogom fotózni a készítését de nagyon egy szerű és mutatós tészta!4Álltalába krém levesekhez alkalmazom!!De lehet ezt édessen is készíteni akkor pudingok mellé szervírozom!!egy kis gyümölcs kiséretébe!!
Úgy készítem mikor kinyújtom a tésztát vékonyra akkor kapok egy kerek formát eddig stimm!!
majd most az egyot felét a másikra borítom ,most egy fél körvan előtted stimm.
kis korondokat szaggatok és ezáltal összetapad a tészta,
Forró olajba ki sütön és a sülés alatt lesz belőle pinpong labda alakú!!
De vigyázz mert hamar megégnek!!!

loncsi
loncsi Thu, 2010-03-18 23:59

Kedves Kissné Griezer Erzsébet!

Nekem is gondom van ezzel a, ne haragudj, micsodával. Hol vannak itt a pingpong labdák, mert én csak korongokat látok, és tényleg, mire is jó ez?
Szeretettel
loncsi

Brea
Rea / Brea Thu, 2010-02-25 14:08

Én is a kettéhajtásra tippelek, de nem egyértelmű. Azért gondolom az összehajtást, mert felhívja a figyelmet arra hogy ne lisztezzük, mert akkor nem ragadnak össze a korongok.
Levesbetét? Mekkora szaggatóval csinálod?
Szerintem azért ez nem olyan lesz mint a levesgyöngy. Jó lenne kész fényképet látni.

gömbicica
gömbicica Mon, 2010-01-18 17:43

Én ilyen tésztából metéltet, kockatészát..... stb. szoktam késziteni. Félbehajtva, szaggatva, olajba sütve?
Valamihez kell ezt enni, vagy csak ugy magába? Mi a jó benne? Sima metéltet is kisüthetnék ezzel az erővel. Mondjuk nem lenne labda formája. Sült gyurt tészta??? Tényleg. Mire jó? Nasinak sem tudom elképzelni.

Most utolag olvastam, hogy a zöldségleves betétjeként készitetted el. Mint egy bolti levesgyöngy. Ki nem találtam volna, hogy miből vannak ezek az apró gömbök.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-01-18 17:32

Én meg úgy gondolom, hogy kettőt össze kell ragasztani? jól mondom. ?

neni
neni Mon, 2010-01-18 15:52

Biztos én vagyok nagyon értetlen, de az összehajtás nem világos! Úgy kell érteni, hogy ketté hajtjuk?

718
finomliszt 15 dkg
tojás 1 db
1 csipet
napraforgó olaj 3 dl