Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hópelyhek

Hópelyhek
Hópelyhek
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hópelyhek alapja is egy mandulás linzer tészta, amelybe hámozott őrölt mandula kerül. A tésztából virágformákat szúrunk ki, díszítéshez cukros mázat használunk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Készíthetjük karácsonyi ajándékként is, de vendégváráshoz is remek aprósütemény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
  2. Ezt követően a tésztát lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a virágokat és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, kihűtjük és ezt követően díszítjük.
  4. A díszítéshez a tojásfehérjét és a porcukrot jól elkeverjük. Egy zacskó egyik sarkán apró lyukat vágunk, beleöntjük a cukros keveréket és a képen látható módon díszítjük a virágformákat.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 915
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

citromos hópihék, mandulás-citromos keksz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Norita
Norita Thu, 2015-12-03 22:10

Nagyon finom es omlos lett. Tettem bele egy kis reszelt narancshejat, fahejat....

901
finomliszt 25 dkg
mandula 5 dkg
cukor 7 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 17 dkg
tojás 1 db
tojásfehérje 1 db
porcukor 20 dkg