Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Horgász torta

Horgász torta
Horgász torta
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a torta Tündi barátnőm férjének a szülinapjára készült. Valami különlegeset akartam, és ez lett belőle. Ennek a tortának még az a különlegessége, hogy ez volt az első, amire én készítettem a figurát és a díszeket is.

hozzávalók / 12 adag

Tortalaphoz

Krémhez

Bevonáshoz, díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük, a tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
  2. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól kikeverjük.
  3. Végül a fehérjehabot is hozzáadjuk.
  4. 26 cm-es tortakarikában 170 fokon, légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Krémhez

  1. A pudingport a tejben a cukorral megfőzzük. Ha kihűlt kikeverjük, és hozzáadjuk a kihabosított margarint.
  2. A tortalapot elvágjuk 3 részre. Megtöltjük a krémmel, de kívül ne legyen nagyon krémes.
  3. Betesszük 3-4 órára a hűtőbe.

Bevonáshoz, díszítéshez

  1. A lekvárt felforraljuk, és a torta tetejét és oldalát bekenjük ecsettel.
  2. A fondanttal beburkoljuk a tortát, és tetszés szerint feldíszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 259
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fondantos torta, fondant bevonatú puncsos torta, pudingkrémes torta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b.suzy
b.suzy Wed, 2014-11-05 17:06

kaptam az e-mailemre értesítőt, hogy hozzászóltál, de itt nem látom.... :-(

niko80
Nikóka / niko80 Tue, 2014-11-18 18:37

Én sem látom!Én mindig a tortabirodalom.hu oldalon leírt receptet használom nekem bevált!Fondant készítése képekben így keress rá!

b.suzy
b.suzy Tue, 2014-10-28 20:59

Leírnád, hogy készíted, miből mennyi kell. Még sosem csináltam :-)

b.suzy
b.suzy Sun, 2014-10-05 16:38

A cukorfondant már késszen így kék színben vetted?

niko80
Nikóka / niko80 Tue, 2014-10-28 18:37

Bocsánat hogy csak most írok!A fondant mindig én készítem,nem úgy veszem!

948
tojás 5 db
cukor 25 dkg
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 30 dkg
sütőpor 8 g
puncs pudingpor 1 tasak
tej 4.5 dl
cukor 15 dkg
margarin 30 dkg
lekvár/ dzsem 3 ek
cukorfondant 1.5 kg