Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsint Évi néni konyhájából

Hortobágyi húsos palacsint Évi néni konyhájából
Hortobágyi húsos palacsint Évi néni konyhájából
50 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig akkor veszem elő, amikor nincs ötletem, hogy mit is főzzek. Nem időigényes, és nálunk mindenki szereti.

hozzávalók / 4 adag

14 db 26 cm átmérőjű palacsintához

A húshoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sós palacsintatésztát kikeverjük, és hagyjuk állni egy fél órát.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk és megdinszteljük 1 ek. olajon.
  3. A megpirított hagymára rátesszük a felkockázott mellet, a fűszereket, a paprikát, paradicsomot, és pörköltet készítünk belőle 1/4 óra alatt.
  4. Kisütjük a palacsintákat.
  5. Az elkészült pörköltet ledaráljuk, és megtöltjük vele a palacsintákat, amelyeket negyedekre hajtunk.
  6. A pörkölt levéhez hozzákeverjük a tejfölt, besűrítjük a liszttel, simára keverjük habverővel és a palacsintákat meglocsoljuk vele.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 61 289
elküldve: 15
receptkönyvben: 715
elkészítve: 25/47
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos palacsinta, Hortobágyi palacsinta pulykamellből

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agika90
agika90 Sun, 2013-08-11 15:12

sziasztok!

tudnátok jó tippet adni,hogyha főfogásnak szeretném a hortobágyit akkor milyen könnyen elkészithető hozzáillő desszertet csináljak? köszönöm

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2013-06-15 14:38

A lisztet elkeverem a tejföllel és azzal sűrítem a pörkölt levét. Mivel összeforralom, onnan már nem nyers liszt.

b_szilvia
b_szilvia Sat, 2013-06-15 14:40

Rendben, a leírásban nem egyértelmű, hogy össze kell főzni, de én is így csináltam. Nagyon finom lett. :)

kitike
Kitike / kitike Wed, 2012-11-14 14:59

A mai vacsora, köszönjük, Évi néni! Darált borjúhúsból lesz a pörkölt, reszelek bele egy kis zöldséget is (tudod, a gyerkőc így nyeli, mint kacsa a nokedlit).

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-11-14 18:09

Kedves Kitike!
Nagyon jó választás. Nem vagyok elvakult csirke rajongó, bár azt készítek legtöbbet. Remélem mindenkinek fog ízleni. Jó étvágyat kívánok hozzá! Üdv: Évi néni

animarika
animarika Fri, 2012-02-03 14:56

Nagyon szépen köszönöm a receptet. Igaz, én nem pont így csináltam, mert nem volt otthon pulykamell...sima disznóhúsból készült a pörkölt, de úgy is fincsi volt.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-02-04 17:27

Kedves Animarika!

Örülök, hogy ízlett az étel. Kedves egészségetekre. Tied az érdem, mert finoman készítetted el. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2011-10-24 08:42

Szia Editanya58!

Igazán örülök, ha az ízem másoknak is tetszenek. Mondhatom boldoggá tesz. Köszönöm, hogy megírtad.
Üdvözlettel: Évi néni

Editanya58
Editanya58 Sun, 2011-10-23 14:25

Kedves Évi néni!
Nagyon szépen köszönöm a receptet, elkészítettem, nagyon finom lett. Nagy sikere volt! Gratulálok a recepthez! Üdvözlettel: Editanya

875
tojás 2 db
finomliszt 30 dkg
tej 6 dl
1 kk
napraforgó olaj 0.5 dl
pulykamell 50 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
paprikakrém 1 teáskanál
1 kk
bors 1 kk
ételízesítő 1 kávéskanál
tv paprika 1 db
paradicsom 1 db
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 3 dl
finomliszt 1 evőkanál