Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem a palacsintával nem lakik jól. A család többi tagja viszont imádja. Ezért, ha gyermekem palacsintára vágyik, akkor életem párja kap "Hortobágyit".
Ha kisültek a sós palacsinták, csak egy kis cukor és sülhetnek tovább a gyerekkedvencek.
Mire kisülnek a palacsinták, megfő a husi és mindenki kedvére falatozhat.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A habaráshoz

A palacsintatésztához

ajánlat

Bár előételnek számít, szerintem nagyon jó második fogás lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, az olajon megpároljuk.
  2. A papikát csíkokra vájuk, hozzátesszük.
  3. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és felkockázzuk.
  4. Együtt pároljuk a paprikát, a hagymát és paradicsomot.
  5. Megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a csirkecombokat.
  6. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk-borsozzuk, és puhára főzzük.
  7. Amíg a csirkecomb fő, addig elkészítjük a palacsintát.
  8. Hagyományos módon sós palacsintákat sütünk: a hozzávalókat kikeverjük, és megsütjük (10-12 db lesz).
  9. Ha a hús jó puha, kivesszük a combokat.
  10. A levet a liszttel elkevert tejfölös habarással sűrítjük. Felforraljuk, ízesítjük, ha kell, és félretesszük.
  11. A húst leszedjük a csontról és nagyon apróra összevágjuk.
  12. Tálba tesszük és a mártást átszűrjük. Ami a szűrőben marad /hagyma paprika/ a húshoz adjuk.
  13. A mártásból teszünk hozzá, hogy jó"szottyos" legyen.
  14. Ha szükséges utánaízesítjük, és majd ezzel töltjük a palacsintákat.
  15. A palacsinták közepére egy kanál tölteléket teszünk.
  16. Ráhajtjuk a tetejét, majd a két oldalát, és úgy tekerjük fel.
  17. Jénai tálba rakjuk, majd a mártást  rámerjük.
  18. Sütőben (vagy mikróban) pár perc alatt összemelegítjük.
  19. Tálalás előtt a tetejét tejföllel megöntözhetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 68 511
elküldve: 8
receptkönyvben: 754
elkészítve: 20/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos palacsinta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nacuska
Nacuska Fri, 2011-08-12 21:38

Nagyon jó a recept! én bevallom beletettem a csontozás után a botmixert :) úgy nekem egyszerűbb volt...
Köszi a receptet!

Babapiskóta
Babapiskóta Thu, 2011-05-19 13:06

Ez egy precíz,hibátlan recept. Én mindent a leírás szerint csináltam, csirkecombokból. Nagyon finom lett.
Agikata hozzászólását figyelembe kell venni,nagyon fontos az ízhatások miatt.
Köszönöm a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-01-01 10:09

Nagyon finom lett köszönöm a receptet

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-23 15:52

én ezt mindig tyúkból csinálom, kuktában, így intenzívebb az íze, és utána húsdarálón ledarálom. Köszönjük a receptet.

aniti78
aniti78 Sun, 2010-10-10 12:09

Elkészítettem és mennyei volt!Alig bírtam abbahagyni,még soha nem ettem ilyen finom húsos palacsintát.Köszi a receptet!

agikata
agikata Sat, 2010-05-01 21:01

Én a húslevesben főtt húsos csontról lefejtett húst is felhasználom tölteléknek, akkor csak a hagymát kell alátenni és paprikával meghinteni, mielőtt kicsit összerottyantom. Botmixerrel pépesítem. A szósszal vigyázzatok, mert ha sokáig áll benne a palacsinta sütés előtt, magába szívja a tészta, és így nem olyan jó. Csak közvetlenül a sütőbe kerülés előtt öntsétek nyakon.

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Thu, 2010-04-15 20:58

Szia!

Én apróra kockázott pulykamellel, majd csirkemellel csináltam meg és nagyon nagyon jó lett! :)
Jó a recept!
Köszönöm szépen!

fekri
fekri Sun, 2010-04-11 14:18

Nagyon szuper a recept!!!!! Köszönöm szépen!!!! :)
Annyit változtattam rajta,hogy darált húsból csináltam, mert a férjuram azzal óhajtotta. :)

898
csirkecomb 3 db
vöröshagyma 2 közepes db
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
fűszerpaprika 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
tojás 2 db
tej 0.5 l
finomliszt 35 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 0.5 dl