Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta Anditól

Hortobágyi húsos palacsinta Anditól
Hortobágyi húsos palacsinta Anditól
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Viszonylag egyszerűen elkészíthető, mégis különleges étel. Akár előételként, akár főételként fogyasztjuk, biztos a siker. Ez az az étel, amellyel biztosra megyek, ha valami finomságot, mégis kicsit ünnepit szeretnék főzni, és amelyet biztosan örömmel fogyaszt az egész család.

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst. A tűzről levéve fűszerezzük sóval, borssal, majorannával és pirospaprikával, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. Amikor kész a hús, egy szűrőkanállal kiszedjük egy mély tálba, és botmixerrel pürésítjük. A szaftot felöntjük a tejszínnel, és két evőkanál liszttel besűrítjük.
  3. palacsintákat kisütjük. A palacsintákba (nagyjából egy negyednyi területre) töltünk kb. két evőkanálnyi húspépet. Ezután a palacsintákat összehajtjuk háromszög alakúra.
  4. Egy tepsibe helyezzük a megtöltött palacsintákat, majd meglocsoljuk a szafttal és egy kis tejjel elkevert tejföllel.
  5. Forró sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 12 769
elküldve: 4
receptkönyvben: 95
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi by Andrea

Mióta szakács: 2012.09.17.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hortobágyi húsos palacsinta örömkonyha módra, hortobágyi, tepsiben sült hortobágyi palacsinta, tejfölös húsos palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsi7
Ancsi7 Sun, 2013-09-29 12:13

Szia! Segítséget szeretnék kérni abban,hogy szerinted ez az étel lefagyasztható? És utána ugyanolyan jó? Köszönöm a válaszodat! Üdv. Anikó. :)

759
finomliszt 125 g
tojás 2 db
1 kk
tej 2.5 dl
vaj 40 g
napraforgó olaj 6 teáskanál
marhahús 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
majoranna 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 teáskanál
paprikakrém 1 kávéskanál
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 2 evőkanál
tej 20 ml
tejföl 4 dl