Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta hobbi séf módra

Hortobágyi húsos palacsinta hobbi séf módra
Hortobágyi húsos palacsinta hobbi séf módra
155 perc / előkészület: 20 perc főzés: 85 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Munkaszüneti ebédidőben a kollégám hortobágyi húsos palacsintájára tekintve megfogalmazódott bennem a számomra tökéletes húsos palacsinta receptje és elkészítési módja.

Véleményem szerint ez egy kiváló recept és elkészítési mód, ahhoz hogy akár a vendégeinket is levegyük a lábukról.

Sok sikert a recept elkészítéséhez mindenkinek.:)

hozzávalók / 5 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintatésztához leírt alapanyagokat összekeverjük egy robotgép segítségével, majd hűtőbe tesszük.
  2. A csirkehúsokat megmossuk, megpucoljuk. A combot és a csirkeszárnyakat kettévágjuk az ízületeknél. A csirkemellfilét három darabra vágjuk.
  3. A vöröshagymát nagyon apróra felkockázzuk, majd olajon pároljuk, és üvegesre sütjük. Mikor már kellően megpuhult a hagyma, hozzáadunk 3 gerezd reszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a 2 evőkanál pirospaprikát, hozzáadjuk az őrölt köményt és az apróra vágott paradicsomot, paprikát, majd egy nagy evőkanál paprikakrémet nyomunk bele, kicsit összefőzzük 4 dl hideg vízzel.
  4.  Az így elkészült alaplébe, belehelyezzük a csirkehúsokat. A csirkemell darabokat 20 perc főzési idő után tegyük bele, mert az úgy is gyorsan puhára fő. Az így kapott csirkepaprikást fedő alatt főzzük egy és negyed órát. Azért fedő alatt és bő lében, mert az öntethez a szaftját fogjuk később besűrűsíteni!
  5. A hűtőből kivett palacsintatészta állagát megnézzük egy szedőkanál segítségével, ha nagyon besűrűsödött, akkor szódavízzel hígítsunk rajta. A tészta mennyiségéből süssünk tíz egyforma vastagságú palacsintát (kb. a vastagsága a hagyományos palacsinta kétszerese).
  6. Miután a pörkölt elkészült szedjük ki a szaftból a csirkehúsokat, majd csontozzuk ki, és szedjük le a bőrét. Arra figyeljünk, hogy a töltelékbe csak húsdarabok kerüljenek. A húsdarabokat tegyük egy tálba, majd csorgassunk rá a paprikás szaftból 3-4 evőkanálnyit. Ezt alaposan nyomkodjuk össze, míg a hús szálaira nem válik szét.
  7. A maradék szaftot visszatéve a gázra, reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát, és tegyünk bele 1 evőkanál paprikakrémet, hogy még intenzívebb legyen a szósz íze, szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt a szószunk, habarjuk be lisztes tejföllel, majd főzzük össze, míg be nem sűrűsödik (kb. 5 percig).
  8. Egy jénai tálat kenjünk ki olajjal, majd helyezzünk bele kettő darab palacsintát, ezek után reszeljünk rá vékonyan sajtot, és tegyünk rá a töltelékünkből annyi húst, hogy egyforma arányban legyen elosztva az egész rétegezés művelete alatt. (tészta+sajt+hús+tészta)
  9. Miután elfogytak az alapanyagok, az utolsó réteg tetejére tegyünk kb. 5 evőkanál szaftot, és kenjük el egyenletesen. Az így kapott rétegzett húsos palacsintánkat tegyük 180 Celsius fokos sütőbe 25 percre. (A sütőt nem kell előmelegíteni a jénai miatt.)
  10. Az összesült húsos palacsintát a 25 perc sütés után egy tortaformára kiborítva (a húsos palacsintát körbelazítjuk, majd tetejére helyezzük a tortaformát, és hirtelen mozdulattal átfordítjuk) a tetejét szósszal leöntjük, és egyenletesen elterítjük.
  11. Az így elkészült hortobágyi húsos palacsintánkat 20 percre visszatesszük a sütőbe, míg kellően meg nem pirul a külseje.

Jó étvágyat!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 234
elküldve: 4
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gábor a hobbi séf

Mióta szakács: 2013.01.24.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hortobágyi, hortobágyi torta, húsos palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torgab
Gábor a hobbi séf / torgab Wed, 2013-02-20 21:56

Kedves Adél!

Örülök, hogy tetszik a recept. Sok sikert az elkészítéséhez. Kövesd a receptet és biztos nagyon finom lesz ;) Ami nagyon fontos, hogy vegyes csirkehúsból csináld, mert a mell kicsit ízetlenebb és szárazabb mint egy comb hús, vagy szárny.

Üdv.
Gábor

szaboadel
szaboadel Wed, 2013-02-20 14:38

Kedves "Gábor ..."!
Örülök a receptednek, elmentettem és ki fogom próbálni, mivel még csirkehússal nem
készítettem.Nagyon szeretjük a hortobágyi húsos palacsintát, de eddig csak sertéshúst
használtam a töltelékhez.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

torgab
Gábor a hobbi séf / torgab Mon, 2013-02-18 16:03

Kedves Éva!

Örülök, hogy tetszik a recept. :) Ha követed a leírtakat, akkor biztos nagyon finom lesz. Kicsit körülményes, de a tökéletesért meg kell dolgozni. Mivel csak egy képet lehet feltölteni, ezért azt nem tudtam feltenni, hogy milyen lett teljes egészében. Ha nem tudja senki, hogy mit rejt a szaft, akkor még tortának is hihetik.
:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-02-18 13:50

Nekem tetszik a képen látható étel, a recept is, köszönöm szépen, el fogom készíteni...:-D
Látványos és laktató, a férjem és gyerekeim tuti kedvence lesz! :-)
Éva-Anyóca

1056
finomliszt 20 dkg
tej 3 dl
tojás 2 db
1 csipet
cukor 1 csipet
szódavíz 1.5 dl
napraforgó olaj 3 ek
csirkemell filé 0.5 db
csirkecomb 2 db
csirkeszárny 5 db
paradicsom 1 db
paprika 0.5 db
vöröshagyma 3 közepes fej
paprikakrém 2 ek
fokhagyma 5 gerezd
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
tejföl 1.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
sajt 15 dkg
napraforgó olaj 2 dl