Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta Ildikétől

Hortobágyi húsos palacsinta Ildikétől
Hortobágyi húsos palacsinta Ildikétől
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért nem darált húsból készítem, mert abból nem lehet ilyen finoman elkészíteni, abból nem lehet pörköltet főzni. :)

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A palacsintatésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, tűzről levéve pirospaprikát, sót szórunk rá. Rátesszük a kockára felvágott húst, felengedjük vízzel, és puhára főzzük.
  2. A palacsintatésztát bekeverjük. 0,5 liter tejet, 1 tojással, 1 kk cukorral, csipet sóval és annyi liszttel, hogy megfelelő (folyékony) legyen. Majd kisütjük.
  3. Ha a hús megpuhult, húsdarálóval ledaráljuk.
  4. Nagy dobozos tejföllel összekeverjük a húst, a pörkölt levébe pedig a kis dobozos tejfölt rakjuk, azt is összekeverjük.
  5. Palacsintákat megtöltjük a hússal, oldalait betömködjük, hogy ne jöjjön szét.
  6. Egy jénaiba rakunk a pörköltléből, és szépen belesorakoztatjuk a palacsintákat, majd leöntjük megint, és még egy sor palacsinta, ezt így addig, míg el nem fogy, a legvégén jól leöntjük pörköltlével.
  7. Előmelegített sütőben kb. 40 percet sütjük.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 69 304
elküldve: 9
receptkönyvben: 426
elkészítve: 25/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildike20

Mióta szakács: 2013.03.02.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös pörkölttel töltött sós palacsinta, hússal töltött palacsinta, húsos-tejfölös rakott palacsinta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nette
Nette Thu, 2015-06-04 17:15

Imádom! Mióta ráakadtam erre a receptre, azóta változatlanul így csinálom minden egyes alkalommal. :) A párom kedvence mellesleg. Köszönöm a receptet!! Üdv. :)

goldsmith
goldsmith Fri, 2015-02-13 17:58

Én is hasonlóan csinálom, csak a töltelékbe mustárt is teszek és megszórom borssal.Egy nagyobb tepsibe rakom, hogy elférjenek egy sorban, és reszelt sajttal szórom meg, így minden palacsintára rásül a szaft és a sajt.

Dormikum
Dormikum Fri, 2015-02-13 15:37

Szia! Én is így szoktam csinálni de néha reszelek egy kis sajtot a tetejére.:)

judith1972
judith1972 Fri, 2013-04-12 18:38

syaa ...én pont ugyan így csinálom ...isteni ...nekünk ez az igazi hortobágyi :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-03-08 21:41

Ez egy nagyon nagy ötlet, finomságos, guszta, laktató, látványos, vendégfogadós étek is lehet, köszönöm szépen.:)
Éva-Anyóca

1106
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tejföl 450 g
napraforgó olaj 1 ek
tejföl 175 g
tej 0.5 l
tojás 1 db
finomliszt 20 dkg
cukor 0.5 teáskanál
1 csipet
napraforgó olaj 3 ek