Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta Katrin konyhájából

Hortobágyi húsos palacsinta Katrin konyhájából
Hortobágyi húsos palacsinta Katrin konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha marad pörköltünk, általában akkor szoktam készíteni, de ha megéhezünk rá, akkor kuktában gyorsan megfőzöm a pörköltet, s már készülhet is a finomság...

hozzávalók / 5 adag

Palacsinták elkészítése

Pörkölt megfőzése

ajánlat

Salátával tálalhatjuk, de anélkül is finom egytálétel...

Szólj hozzá!

elkészítés

Palacsinták elkészítése

  1. A lisztet, a tojást, a tejet és a víz felét robotgéppel csomómentesre eldolgozzuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a víz másik felét, és összekeverjük.
  2. A palacsinta hozzávalóiból sütünk kb. 8 db palacsintát.

Pörkölt megfőzése

  1. Maradék pörköltet felhasználhatjuk ilyenkor, de az is lehet, hogy kb. fél kg húsból hagyományos módon pörköltet főzünk.
  2. Egy kis olajon megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, megüvegesítjük rajta. Ha ez kész, ráönthetjük a paprikát és a paradicsomot, és egy szaftos lecsós alapot főzünk.
  3. Ha összeestek és megpuhultak, ráönthetjük a húst. Megvárjuk, míg kifehéredik, és rászórjuk az őrölt pirospaprikát, majd befűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Először leöntjük a pörkölt levét, majd ledaráljuk húsdarálón a pörköltet (de elég, ha apróra összevágjuk a pörkölt húst), 1 evőkanál tejföllel összekeverjük, s egy jó evőkanányit rakunk minden palacsintába középre, majd pedig ráhajtogatjuk a palacsintákat, s jénai tálba tesszük.
  5. A pörkölt megmaradt szaftjába teszünk egy kis ételkeményítőt, összeforraljuk, s azzal öntjük le a jénaiban lévő palacsintákat. Egy kicsit (kb. fél bögrényit) azért hagyunk a szaftból.
  6. A jénait berakjuk a sütőbe, s kb. 200 C-fokon 25 percig sütjük a palacsintákat.
  7. Majd amikor tányérra szedjük, még meglocsoljuk a maradék szafttal, amit mikróban kicsit megmelegítünk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 513
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos palacsinta, pörkölttel töltött palacsinta, sós palacsinta darált hússal töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

617
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
tej 1 dl
ásványvíz 1.5 dl
1 csipet
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
sertéscomb 50 dkg
1 teáskanál
víz 2 dl
tejföl 2 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál