Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta Laumatyitól

Hortobágyi húsos palacsinta Laumatyitól
Hortobágyi húsos palacsinta Laumatyitól
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem hiányozhat a receptjeim közül, hiszen a kedvenc ételem.

hozzávalók / 4 adag

Palacsinta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Palacsintatészta: A 2dl tejet, 4dl ásványvizet, 2 egész tojást, 1 csipet sót és a 25 dkg lisztet összekeverjük, azaz elkészítjük a palacsintatésztát. Majd kisütjük őket.
  2. Közben a húst felkockázzuk. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a húst és a fűszereket. Felöntjük 2 dl vízzel, és puhára főzzük.
  3. Ha megfőtt a hús, konyhai aprítógéppel pépesítjük. Közben 1 kis pohár tejfölt elkeverünk 1 ek. liszttel, azaz habarást készítünk.
  4. A pépes húst egy lábosban feltesszük a tűzre, és behabarjuk. Összerottyantjuk.
  5. A kész palacsintát megtöltjük a szósszal, majd tálaljuk. Díszítésként sajttal szórhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 985
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Laumatyi

Mióta szakács: 2012.08.22.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos palacsinta, tejfölös húsos palacsinta, hússal töltött palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

686
tej 2 dl
ásványvíz 4 dl
tojás 2 db
1 csipet
finomliszt 25 dkg
mangalica tarja 0.5 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
flekken fűszerkeverék 1 teáskanál
víz 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 2 dl
napraforgó olaj 2 ek