Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta Smaragd konyhájától

Hortobágyi húsos palacsinta Smaragd konyhájától
Hortobágyi húsos palacsinta Smaragd konyhájától
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi ínyenc vendégváró és laktató fogás. 

hozzávalók / 3 adag

húsos szósz

palacsinta

Szólj hozzá!

elkészítés

húsos szósz

  1. Az olajat felforrósítjuk, és a szalonnát megpirítjuk rajta.
  2. Majd kivesszük, és a kisült zsírján megsütjük a paradicsom és a paprika negyedeket.
  3. Majd kiszedjük ezt is, és az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinszteljük rajta, majd rátesszük a kockára vágott pulykamellet, és fehéredésig pirítjuk.
  4. Lejjebb vesszük a lángot, és hozzáadjuk a fűszereket és az 1 ek paradicsomszószt. Elkeverjük, és fedő alatt főzzük, míg a hús puha lesz.
  5. Amikor kész, kiszedjük a húsokat a szaftjából, és ledaráljuk az előzőleg pirított szalonnával együtt.
  6. A szafthoz hozzáadjuk a liszttel elkevert tejszínt, és átforraljuk.
  7. Az előzőleg megsült paprikáról és paradicsomról levesszük a héját, és a szószba tesszük, kézi botmixerrel összeturmixoljuk. Kész.

palacsinta

  1. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük, és kisütjük.
  2. Mindegyik palacsinta közepére teszünk a darált húsból és a szaftból, majd feltekerjük, és tálaljuk.
  3. A szafttal még meglocsoljuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 8 186
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos palacsinta, pulykahúsos hortobágyi palacsinta, hússal töltött palacsinta tejszínes paprikás szósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1214
napraforgó olaj 4 ek
füstölt szalonna 10 dkg
tv paprika 2 közepes db
paradicsom 3 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
pulykamell 60 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
paradicsomszósz 1 ek
főzőtejszín 500 ml
finomliszt 1.5 evőkanál
finomliszt 15 dkg
tej 3 dl
tojás 2 db
sütőpor 2 csipet
1 kávéskanál