Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta Szapbea konyhájából

Hortobágyi húsos palacsinta Szapbea konyhájából
Hortobágyi húsos palacsinta Szapbea konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt szeretem az e fajta elkészítésben, hogy nagyobb húsdarabok vannak a palacsintában, nincs ledarálva a hús. Próbáljátok ki, így is nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A palacsintákhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecomboknak készítünk egy pörkölt alapot: olajon megpirítjuk a cikkekre vágott hagymát, majd hozzátesszük a nagyobb darabokra vágott paradicsomot, paprikát és fokhagymát. (Azért vágjuk cikkekre, mert a végén le kell turmixolni a levét.)
  2. Ha kicsit összeestek a zöldségek, megfűszerezzük őrölt pirospaprikával, ízvarázzsal, borssal, köménnyel, ki hogy szereti. Ekkor kicsit húzzuk félre a tűzről, nehogy leégjen.
  3. Amint kész az alap, ráhelyezzük a húsokat, külön az alsó és a felső combokat. Ha szépen beleillesztettük őket, összeforgatjuk az alappal és felengedjük annyi vízzel, hogy mindet ellepje. 
  4. Ha megfőtt a pörköltünk, kivesszük egy tálra a combokat, és leszedjük a húst a csontról. Amilyen apró darabokra csak tudjuk összevágjuk, a nem kívánt részeket kidobjuk, így biztosak lehetünk benne, hogy csakis a száraz, finom hús kerül a palacsintába.
  5. A pörkölt levét összeturmixoljuk a tejszínnel, vagy a tejföllel, ha kell, pici liszttel sűrítjük, már az öntetünk is megvan. Egy kevés szószt hozzáadunk a töltelékhez, hogy ne legyen olyan száraz.
  6. Kisütjük a palacsintákat. (A palacsintatészta hozzávalóit kézi habverővel jól elkeverjük és rövid ideig állni hagyjuk. Akkor jó a tésztánk, ha tejszínsűrűségű lesz. Ha a tésztába rakunk olajat, sütés közben nem kell kenegetni a palacsintasütőt, nem tapad le.)
  7. Végül a tésztára teszünk egy kis húshalmot, és összehajtjuk. Alulról kezdjük a hajtást, majd balról és jobbról is behajtjuk, azután a felső részt, végül megfordítjuk. 
  8. Megöntözzük a finom tejfölös öntettel és már tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 218
elküldve: 1
receptkönyvben: 99
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

szapbea

Mióta szakács: 2012.02.19.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hússal töltött palacsinta, sós palacsinta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

802
csirkecomb 3 db
paradicsom 1 nagy db
paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2.5 dl
tejföl 150 g
szódavíz 1 dl
tej 1 dl
1 kk
cukor 0.5 ek
tojás 1 db
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 30 dkg