Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta Zsuzsamama konyhájából

Hortobágyi húsos palacsinta Zsuzsamama konyhájából
Hortobágyi húsos palacsinta Zsuzsamama konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a hortobágyi palacsintát, és független attól, hogy a tv-ben láthattunk batyus palacsintát, én már régebben többször is így készítettem el, csak éppen nem fotóztam le. Újra kedvet kaptam hozzá, hiszen most sikerült hozzájutnom szép borjú apróhúshoz.

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A palacsintához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borjúhúst megmossuk, apró kockákra vagdaljuk, majd félretesszük.
  2. A vöröshagymát is apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Mikor a hagymánk megpirult, rátesszük az apróra vagdalt húst, és átsütjük.
  3. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, fokhagymával ízesítjük, és visszatesszük a tűzhelyre főni. Mikor a hús puhára párolódott, leszűrjük a húsról a levet. A húst egyenlőre félretesszük.
  4. Közben a palacsintákhoz a lisztbe keverjük a tojást, kevés olajat, a sót, a borsot és a tejet. Simára keverjük egy habverő segítségével, és fél órát pihentetjük.
  5. Egy palacsintasütőt vékonyan kikenünk olajjal, és 8 vastagabb, személyenként 2 palacsintát sütünk belőle. Letakarjuk, és meleg helyre tesszük.
  6. A húst apróra összevágjuk, vagy megdaráljuk. Az átszűrt levében elkeverünk 1 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy krémes masszát kapjunk.
  7. Megkenjük vele a palacsintákat, batyuszerűen felhajtjuk, összekötjük metélőhagymával. Így kapjuk meg a batyu formát. Formás tálra sorakoztatjuk. A maradék tejfölös-paprikás mártást a palacsinta köré öntjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 192
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

borjúhúsos palacsinta, sós palacsinta, húsos palacsinta tejfölös paprikás szósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

478
borjúhús 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
napraforgó olaj 3 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 kk
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 nagy db
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 1 dl
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 ek
1 kávéskanál
bors 1 csipet
tej 3 dl
metélőhagyma 6 szál