Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi palacsinta

Hortobágyi palacsinta
Hortobágyi palacsinta
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Puha palacsintatészta, szaftos hús, tejföl és szaft.
Gyakran a maradék pörkölt eltűntetése végett készítjük, csirkéből, marhából, borjúból. Igen, ez a méltán híres hortobágyi palacsinta! 

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A palacsintához

Szólj hozzá!

elkészítés

A töltelékhez

  1. A csirkecombokat sózzuk-borsozzuk, majd egy lábasban olajat hevítünk, és körbepirítjuk a combokat, majd félretesszük.
  2. Ugyanebben a lábasban folytatjuk az apróra vágott vöröshagyma párolásával (szükség szerint kevés vízzel rásegíthetünk a folyamatra). Jöhet mellé a felaprított fokhagyma, majd néhány perccel később az apró kockára vágott paprikák és paradicsom.
  3. Kevés vízzel felöntjük, és összefonnyasztjuk a zöldségeket. Sózzuk-borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával (akár egy kevés köménymagot is adhatunk hozzá).
  4. Ha összeállt a pörköltalapunk, visszatesszük a megpirított csirkéket, keverünk rajta egyet óvatosan, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket.
  5. Puhára főzzük, közben elkészítjük a palacsintatésztát.
  6. Ha a csirkecombok megpuhultak, kihalásszuk őket. Egy tálba öntjük a tejfölt, majd rászórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük. Egy-két merőkanálnyi szafttal elkeverjük, majd az egészet a lábasba öntjük, és elkeverjük, majd sűrűsödésig főzzük.
  7. A csirkecombokat apróra vágjuk, majd a sűrű szaftból 1-2 merőkanállal hozzákeverünk.
  8. A kisült palacsinták közepére halmozunk 2-3 evőkanálnyi szaftos csirkét, majd a palacsinta oldalait behajtva feltekerjük.
  9. A szafttal leöntve, tejföllel tálaljuk.

A palacsintához

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet és a sót, majd jöhetnek a tojások és folyamatos keverés mellett a tej, végül egy kevés olaj.
  2. Csomómentesre keverjük, és a hűtőben pihentetjük legalább fél órát, majd enyhén olajozott serpenyőben kisütjük.
  3. Vissza a pörkölthöz!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 9 326
elküldve: 0
receptkönyvben: 224
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1137 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

palacsinta hortobágyi módra

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1153
csirkecomb 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
vöröshagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
víz 1 l
paprika 1 db
hegyes erős paprika 1 db
paradicsom 1 db
tejföl 330 g
finomliszt 2 ek
finomliszt 15 dkg
0 ízlés szerint
tojás 3 db
tej 3.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl