Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi palacsinta Kattika konyhájából

Hortobágyi palacsinta Kattika konyhájából
Hortobágyi palacsinta Kattika konyhájából
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finomságot édesanya készítette. :)

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

A mártáshoz és a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A palacsintához a hozzávalókat összekeverjük, majd egyenként kisütjük, nem túl vékony palacsintákra, vastagabbra, mint a lekváros palacsintához, kb. 9 db lesz belőle.
  2. Elkészítjük a mártást: összekeverjük a lisztet a tejföllel, és felforraljuk.
  3. A húslevesből a főtt húst lefejtjük a csontokról, és ledaráljuk.
  4. A hagymát, paprikát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, ráöntjük a paradicsomlevet, megfűszerezzük sóval, borssal, majorannával.
  5. Beletesszük a ledarált húst, 5 percig főzzük együtt, majd a levét kiöntjük egy tálba, és a fazékba maradt húsos raguhoz hozzákeverünk a tejfölös mártásból 3 evőkanállal.
  6. Ezzel töltjük meg a palacsintákat, amelyek egy tűzálló tálba helyezünk egymás mellé.
  7. A tejfölös mártáshoz hozzáöntjük a húsokról leöntött levet, megpaprikázzuk, megsózzuk.
  8. Ráöntjük a palacsintákra, és a tetejére reszelt sajtot szórunk, majd sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 668
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos palacsinta, hortobágyi húsos palacsinta, hússal töltött palacsinta tejfölös-paprikás öntettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1010
tojás 2 db
ásványvíz 2.5 dl
tej 2.5 dl
finomliszt 35 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
libaaprólék 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
zöldpaprika 1 db
paradicsomlé 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tejföl 5 dl
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 kk
sajt 5 dkg