Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi palacsinta tönkölypalacsintából

Hortobágyi palacsinta tönkölypalacsintából
Hortobágyi palacsinta tönkölypalacsintából
115 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden hagyományos hortobágyi palacsintának csirkepaprikás az alapja, ezúttal az én receptemben is. A változás a tésztában rejlik, mert teljes kiőrlésű tönkölyliszttel készítettem. Finom, kiadós, akár előételként, akár főételként is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

hozzávalók / 5 adag

Csirkepaprikáshoz:

A tönköly palacsintához:

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirkepaprikáshoz:

  1. A csirkecombokat előkészítjük.
  2. A vöröshagymát feldaraboljuk apróra, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprikát, felöntjük kevés vízzel.
  3. A tűzre visszahelyezve tovább hevítjük 2-3 percig, majd hozzáadjuk a csirkecombokat, és annyi vizet öntünk rá, hogy a combokat ellepje. Ízlés szerint sózzuk. Főzési idő kb. 1 óra.
  4. Ha a csirkecombok megpuhultak, levéből kivéve leszedjük a csontokról a husit egy külön tálba, majd késsel vagy darálóval pépessé alakítjuk. A husipépünket szaftosabbá tehetjük egy kis pörköltszafttal.
  5. Elkészítjük a palacsintákat.

A palacsinta elkészítése

  1. A palacsinta összetevőit összeborogatjuk egy tálba, és gépi habverővel kikeverjük. Ne sokáig kevergessük azért, mert a palacsinta nem lesz ropogós, nyúlóssá válhat!
  2. Külön egy csészébe kevés olajat öntünk, amely a sütéshez kell majd. Minden sütésnél kanál segítségével a palacsintasütőbe csepegtetünk olajat, kissé felhevítjük, végül beleöntjük a palacsintamasszánkat. Minkét oldalát megsütjük.
  3. A kész palacsintákat egyenként betöltjük a husipéppel. (Először a két oldalát ráhajtva, majd feltekerjük a tésztát.)

A mártáshoz

  1. A megmaradt pörköltlevünket behabarjuk a tejföl és liszt elegyével. A habarás technikája: külön edényben elkeverjük csomómentesre a tejfölt a liszttel, majd ehhez a keverékhez hozzáöntünk egy merőkanálnyi forrásban lévő pörköltlevet.
  2. Kikeverjük, majd ezt az egészet hozzáöntjük keverés közben a pörköltléhez. Kiforraljuk- (kettőt, hármat rottyan), és el is zárhatjuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 749
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

MonaChef

Mióta szakács: 2014.09.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hortobágyi palacsinta, palacsinta húsos töltelékkel, reform hortobágyi palacsinta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1159
csirkecomb 6 db
fűszerpaprika 2 ek
vöröshagyma 2 nagy fej
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 170 g
finomliszt 2 evőkanál
víz 2 dl
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 60 dkg
ásványvíz 1.3 l
0.5 ek
napraforgó olaj 1 dl
napraforgó olaj 1 dl