Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hosszan főtt citromos borjú

Hosszan főtt citromos borjú
Hosszan főtt citromos borjú
195 perc / előkészület: 15 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptleírás hátszínből készítette a fogást, de nekem ült a hűtőmbe ez a finom kis hús, amit már egyszer kipróbáltam, és remekül bevált. Akkor szerelmese lettem ennek a ma divatossá vált bocialkatrésznek. Hosszan főzve szenzációs ételeket lehet belőle varázsolni. Ez a fogás is pikáns, izgalmas volt, amit bármikor szívesen újra elkészítenék.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borjúpofát megtisztítjuk az inaktól, és a nagyobb darabokat két szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olaj + fehérbor + citrom + aprított petrezselyemből álló pácba tesszük fél napra.
  2. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a pácból kiemelt, leitatott hússzeletek mindkét oldalát 3-3 percig elősütjük.
  3. Egy nagy edénybe tesszük a szeleteket, ráöntjük a páclevet és a húslevest. Lefedve 120 fokos sütőben hőlégkeverésen 3 órán át sütjük.
  4. Mikor teljesen megpuhult a hús, kiszedjük a léből, melybe belekeverjük, és összetörjük a négy szardellafilét, majd behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel.
  5. Friss petrezselyemmel szórjuk meg.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 458
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromos borjú, fehérboros-citromos borjúpofa, pácolt borjú citromosan

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csato
csato Tue, 2013-05-21 09:33

Szia!
Már vártam ezt a recepted!Örülök,h itt van!Jól néz ki,próba lesz!!Üdv Csató

556
borjúhús 1 kg
petrezselyem 1 csokor
fehérbor 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 6 ek
szardella 4 db
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
marha alaplé 10 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
tejföl 2 dl