Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hóvégi káposztaleves

Hóvégi káposztaleves
Hóvégi káposztaleves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez nem francia ételkülönlegesség, ez egy egyszerű, fejes káposztából készült húsos leves. Nem fogyókúra miatt esszük, hanem mert ebédidő van. Kölesliszttel sűrítve, tehát gluténmentesen, de akit ez nem érint, elkészítheti búzaliszttel berántva. Megfőzzük, megesszük, örülünk neki, és ennyi.

hozzávalók / 6 adag

Előkészítés

Főzés

ajánlat

Nem ajánlok hozzá semmit, megesszük, utána valami tésztát, és csináljuk tovább a dolgunkat.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. Pucoljuk a krumplit és a hagymát, felkockázzuk. A káposztát csíkokra vágjuk, a húst felaprítjuk.

Főzés

  1. A sertészsíron dinszteljük a hagymát, rátesszük a húsdarabokat, és fehéredésig körbesütögetjük. Rátesszük a fűszerpaprikát, a paprikakrémet, ráöntjük a káposztát és a krumplit, sózzuk és fűszerezzük. Felöntjük a vízzel, és felforraljuk.
  2. Főzzük, kb. 40 perc után beleöntjük a kevés vízzel kikevert köleslisztet, további 10 perc alatt készre főzzük. Tálaljuk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 509
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mikibácsi

Mióta szakács: 2016.04.29.
41 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztás leves, olcsó leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

226
káposzta 500 g
vöröshagyma 100 g
burgonya 100 g
sertésborda 350 g
sertészsír 40 g
fűszerpaprika 20 g
cayenne bors 1 csipet
fekete bors 1 csipet
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
víz 1.5 l
kölesliszt 80 g
10 g
paprikakrém 20 g