Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hullámos krémes tejszínnel

Hullámos krémes tejszínnel
Hullámos krémes tejszínnel
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apum kedvence a krémes. Őt akartam ezzel meglepni egy családi összejövetel alkalmával.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A pudingos krémhez

A tejszínes krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta készítéséhez felforraljuk a vizet a zsírral, és lassan beleöntjük a lisztet. Ezzel addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. Vigyázzunk, nehogy leégjen.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd robotgéppel egyesével alaposan beledolgozzuk a tojásokat.
  3. Két felé választjuk a tésztát, és mivel elég ragacsos, egy vizes kanál segítségével simítjuk el a sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe. Ne simítsuk teljesen a tepsi széléig a tésztát, mert igen látványosan hízik sütés közben, és még fel is púposodik. Előmelegített sütőben jó közepes lángon megsütjük.
  4. A krémhez a tejet a pudingporral megfőzzük. A margarint porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihűlt, a két krémet összedolgozzuk.
  5. Rátesszük az alsó lapra, erre jön a másik krém: habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, beleteszünk vaníliás cukrot, ízlés szerint porcukrot, ezekkel is verjük, majd a krémre simítjuk, és rátesszük a másik lapot.
  6. Tetejét porcukorral megszórjuk. A tortabevonót az olajjal gőzfürdő fölött felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a tésztára.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 943
elküldve: 9
receptkönyvben: 203
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigus

Mióta szakács: 2011.11.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes, pudingos-tejszínes sütemény, krémes égetett tésztából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sun, 2013-02-17 16:26

Elkészítettem.
Nagyon jó lett!!
Közben jöttem rá, hogy ez a képviselőfánk tésztája.
Szóval ez az egész, olyan mint a képviselőfánk, csak szeletben.
Köszi!

694
víz 2 dl
sertészsír 15 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 6 db
tej 7.5 dl
vaníliás pudingpor 3 tasak
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
habtejszín 6 dl
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 1 ek
habfixáló 2 csomag
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek