Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hullócsillag

Hullócsillag
Hullócsillag
57 perc / előkészület: 45 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból kb. 40 db hullócsillag lesz. A tészta nagyon omlós, közben szakadozik, kell egy kis türelem a szaggatáshoz. De nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal, cukorral, mandulával, tojássárgával, citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel és sóval sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és kb. 2 órára hűtőbe teszük.
  2. A tésztát 2 mm vastagságúra kinyújtjuk, hullócsillagokat szúrunk ki, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  3. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük, majd 60 percet hagyjuk hűlni.
  4. A lekvárt felmelegítjük, szűrőn átpaszírozzuk, két-két csillagot a lekvárral összeragasztunk, majd porcukorral megszórjuk.


 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 115
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros aprósütemény, fűszeres-mandulás aprósüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

801
vaj 200 g
finomliszt 200 g
cukor 100 g
mandula 140 g
tojássárgája 2 db
citromhéj 0.5 teáskanál
citromlé 0.5 teáskanál
fahéj 0.25 tk
szegfűszeg 0.25 teáskanál
1 csipet
meggylekvár 400 g
porcukor 50 g