Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hummus zöldségekkel tortillában

Hummus zöldségekkel tortillában
Hummus zöldségekkel tortillában
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bő egy hete már készült egy hummus. Most egy kicsit variáltam rajta. Több zöldséget használtam, és pitában tálaltam. Már akkor jeleztem, hogy legközelebb így készül. Így már autentikusabb, majdnem libanoni étel lett belőle.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót beáztatjuk, 2 napra a hűtőbe tesszük.
  2. Közben a szezámmagot egy kicsit megpörköljük. A zöldségeket csíkokra, a paradicsomot kockára vágjuk, a fokhagymát, chilit, petrezselymet aprítjuk.
  3. Amikor a csicseriborsó már puha, egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a szezámmagot, a petrezselymet, a fűszereket, öntünk bele olívaolajat, és egy keveset a főzővízből. Egy botmixerrel pépesítjük.
  4. Majd belekavarjuk a paradicsomot, a fokhagymát és chilit.
  5. A pitát meglocsoljuk vízzel, egy tányéron mikróban megmelegítjük. A pitára pakolunk hummust, zöldségeket, majd megint hummust, locsolunk rá olívaolajat, szezámolajat és chiliszószt. Díszítjük koktélparadicsommal és olívabogyóval.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 169
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: arab
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
vegetáriánus: vegán
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hummusz pitában, zöldséggel és hummusszal töltött pita

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1314
csicseriborsó 25 dkg
szezámmag 1 ek
fokhagyma 5 gerezd
citrom 0.5 db
petrezselyem 2 szál
paradicsom 1 közepes db
koktélparadicsom 8 db
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
chili 5 db
újhagyma 1 közepes db
uborka 3 dkg
olajbogyó 6 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
római kömény 1 csipet
kurkuma 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
szezámolaj 1 teáskanál
chiliszósz 1 ek
víz 3 dl
tortilla lap 1 db