Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hummusz-szezámmagos csicseriborsókrém

Hummusz-szezámmagos csicseriborsókrém
Hummusz-szezámmagos csicseriborsókrém
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hummusz nem más, mint szezámkrémes csicseriborsókrém. A közel-kelet egyik nagy-nagy kedvenc kenyérre kenhető kencéje. 

A legtöbb recept amit manapság készítenek sajnos konzervből készül. Már több cikkben írtam róla, hogy az ájurvéda, milyen fontosnak tartja a friss alapanyagok használatát (bővebben itt olvashatsz róla). Konzerveket én csak nagyon, nagyon végszükség esetén szoktam használni. Arra az esetre, ha nincs időd a csicseriborsót megfőzni egy humusz receptet már közreadtam (itt olvashatod) . Amikor nincs időm akkor általában csicseriborsó lisztből készítettem a hummuszt. 
 
Klasszikus hummusz készítése előző este indul. :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót áztasd be előző éjszaka. Másnap csöpögtesd le, és bő vízben 1-2 óra alatt főzd puhára. A megfőtt csicseriborsóról öntsd le a vizet, és tedd a csicseriborsót aprítógépbe/turmixgépbe. Tedd hozzá a citromlevet, sót, asafoetidát és a tahinit, és turmixold össze. Ahhoz , hogy elég krémes legyen, tegyél egy kis vizet is hozzá. Az elkészült hummuszt már szedheted is egy tányérra. Öntözd meg az olívaolajjal, szórd meg pirospaprikával, és tedd rá a petrezselymet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 439
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hummusz, csicseriborsó, csicseriborsó püré, csicseriborsó krém, szezámmagos csicseriborsó, hummusz krém, szezámmagos csicseriborsó püré, csicseriborsós szendvicskrém, vegetáriánus szendvicskrém, vegetáriánus pástétom, humus, humusz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

481
csicseriborsó 240 g
citromlé 2 citromból nyert
1.5 teáskanál
aszatgyanta 1 teáskanál
tahini 8 ek
olívaolaj 2 ek
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
petrezselyem 1 teáskanál