Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Humusz 3.

Humusz 3.
Humusz 3.
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron, amikor még a tűzhely gondolatától is öt fokkal melegebb lesz a konyhában, igazán finom vacsora lehet a hummusz, vagyis a csicseriborsó krém. Vásároljunk hozzá konzerv csicserit, így nem kell főzni.
Ezt a receptet Fűszeres Eszter készítette a Floriol számára.
Élj egészségesen, csatlakozz hozzánk!
www.facebook.com/floriolhu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyik konzerv csicserit szűrjük le, a másikat levével együtt öntsük egy mélyebb tálba.
  2. Tegyünk bele minden hozzávalót és botmixerrel pépesítsük.
  3. Ha túl sűrű lenne, önthetünk hozzá még egy kevés vizet is.
  4. Tálalásnál szórjuk meg egy kevés paprikával és locsoljuk meg egy kevés Floriol Mediteran olajjal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 58 170
elküldve: 10
receptkönyvben: 298
elkészítve: 19/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Floriol

Mióta szakács: 2011.06.07.
20 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

hummusz, csicseriborsókrém, csicserikrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cica1967
Cica1967 Fri, 2013-11-29 12:50

Kedves Szakács és Kedves Hozzászóló!
Én is magam főzöm, bár felénk is van bőven a konzervből is. /Angliában élünk./ Ez a recept egyszerű és nagyszerű, mindig így készítem csak a fűszeres olaj, amit ráöntök a tetejére az változó.
Szerintem a fagyasztással azért gyengül a minőség, mert ugye csupa víz a belseje és mikor megfagy, majd kiolvad, roncsolja a sejtfalat és így hat a minőségre, ízre is, sajnos. Én csak annyit főzök, amennyi elfogy pár nap alatt. Igaz nálunk ritka vendég, mert csak Én szeretem, sajnos. Én zöld olíva bogyót vagy paradicsomot eszek hozzá, amikor a pirítósra teszem. Próbáljátok ki, nagyon finom!

klepi
klepi Tue, 2013-05-07 15:04

Én többször megcsinálom,de magam főzőm a borsót. Kuktában megfőzők fél kilót és a felesleget fagyasztóba teszem. Bár észre vettem ha kiolvad nem olyan finom! Vajon miért,nem tudom. Valaki?

1000
napraforgó olaj 1 dl
csicseriborsó 700 g
tahini 4 ek
citromlé 1 citromból nyert
római kömény 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd