Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hurkával töltött burgonya

Hurkával töltött burgonya
Hurkával töltött burgonya
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Vidék Ízében találtam ezt a receptet. Pont kapóra jött, mivel kaptunk egy kis májas hurka-kóstolót.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ecetes uborkával tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyákat héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk, és a közepüket kivájjuk.
  2. A forgácsokat egy kivajazott tűzálló tálba tesszük.
  3. A hurkát kiszedjük a bőréből. A tojásokat és az uborkát apóra felvágjuk, és a hurkához keverjük. Sózzuk, borsozzuk. Majorannával fűszerezzük.
  4. A burgonyákat megtöltjük a hurkás töltelékkel. A burgonyaforgácsokon elhelyezzük.  Tetejére a tojássárgájával elkevert tejfölt kenjük. Mindegyiket befedjük 1-1 szelet baconnel.
  5. Előmelegített, forró sütőben addig sütjük, míg a bacon meg nem pirul rajta (kb. 25-30 perc).

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 739
elküldve: 25
receptkönyvben: 262
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: tél
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májas hurkával töltött burgonya, töltött krumpli májas hurkával és baconnel

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

legozaferencne
legozaferencne Wed, 2014-02-19 19:15

Nagyon finom, köszönöm a receptet.Már többször is elkészítettem.Ajánlom mindenkinek!
Ági anyó.Puszi.

rolvisa
Olgis / rolvisa Mon, 2012-01-23 13:55

Én a burgonyát mikróban megsütöm-így egészségesebbmint vízben főve- és nagyon finom is. A többi ugyanaz, a tojásos tejfölbe sajtot is teszek.
Nagyon jó vacsora recept. köszönjük.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-08-28 10:21

Kedves Kiki!Megtaláltam ezt a csodás receptet, és felveszem a receptjeimhez, ugyanis közeleg az ősz, és ugye a tél is követi, és jönnek a disznóvágások.A sok malackodás eredményeiből tutira meg fogom csinálni, ebben a változatban is.Nagyon köszi!Éva-Anyóca

De én a nyarat jobban szeretem!!!(bocsika!) Akkor viszont az ilyen testes ételek nem csúsznak úgy, nem kívánjuk.Majd most.Köszi!

jmarianna
jmarianna Fri, 2010-03-26 09:26

Elkészítettem és nagy sikert aratott, én mondjuk uborkát nem tettem bele, hanem a kész étel mellé savanyúság ként tálaltam :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-03-13 09:16

Sziasztok. Én is szeretném elkészíteni ezt a finomságot, akinek már sikerült milyen véleménye van róla?

538
májas hurka 200 g
főtt tojás 3 db
csemegeuborka 2 db
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tejföl 2 dl
tojássárgája 1 db
bacon 4 szelet
burgonya 8 db
0 ízlés szerint