Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgolyók curry mártásban

Húsgolyók curry mártásban
Húsgolyók curry mártásban
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsgolyók finom fűszeres mártásban, egyszerű és finom.

hozzávalók / 2 adag

A húsgolyókhoz:

A mártáshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A húsgolyókhoz:

  1. A húsgolyókhoz a hagymát apró kockákra vágjuk és a vajban kb. 5 percig dinszteljük, majd hagyjuk hűlni. A kenyér héját levágjuk, majd kevés vízbe áztatjuk. A kenyeret kicsavarjuk, eldolgozzuk a hússal, tojással és a hagymával. Sóval, borssal fűszerezzük, 8 golyót formázunk.
  2. A levest felfőzzük, hozzáadjuk a babérlevelet és a húsgolyókat. Lefedve közepes hőmérsékleten kb. 10-12 percig főzzük. A húsgolyókat kiszedjük. A levest átszűrjük, 300 ml-t félre teszünk a mártás készítéséhez.

A mártáshoz:

  1. A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curry port, elkavarjuk, kb. 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a 300 ml levessel, amelyben a húsgolyók főttek, és a tejszínnel. Felfőzzük, és közepes hőmérséklet közben meg-megkevergetve kb. 10 percig főzzük.
  2. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, ferde, vékony gyűrűkre vágjuk. A mártást sóval, borssal, curry porral, citromlével és cukorral ízesítjük. A húsgolyókat a mártásba tesszük, és felforrósítjuk. Az újhagymával és kevés curry porral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 336
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsgombóc tejszínes-currys mártásban, főtt húsgolyók fűszeres szószban, darált húsos golyók tejszínes-fűszeres mártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

524
vöröshagyma 0.5 közepes db
vaj 1 ek
toast kenyér 1.5 szelet
darált sertéshús 250 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldség alaplé 600 ml
babérlevél 1 db
vaj 15 g
finomliszt 15 g
curry por 1 tk
főzőtejszín 75 ml
citromlé 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
újhagyma 1 db