Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgolyók paradicsomszószban boglyas metélttel

Húsgolyók paradicsomszószban boglyas metélttel
Húsgolyók paradicsomszószban boglyas metélttel
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szemeztem a boltok polcain található "boglyas metélt" tésztával, egyszer gondoltam, kipróbálom. Nagyon szeretjük a paradicsomos tésztákat, ezért ebben az irányban indultam. Főzés közben a tészta kis gubancai (azaz "boglyai") gyakorlatilag kioldódnak, és egyszerű, hosszú metéltet kapunk, ami kicsit hullámos.:)

hozzávalók / 4 adag

Paradicsomszósz

Húsgolyók

Tészta

Szólj hozzá!

elkészítés

Paradicsomszósz

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, és durvára vágjuk. Egy kis olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket is. Jó elkeverjük, hogy kijöjjenek az ízek.
  2. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a ketchupot. Ha túl sűrű, akkor egy kicsi vízzel lehet hígítani. Jól összefőzzük, és félretesszük.

Húsgolyók

  1. A darált húsokat egy tálba öntjük, és kis "fészket" készítünk a közepén. Ebbe ütünk egy tojást, valamint rátesszük a fűszereket. Alaposan átgyúrjuk, hogy mindenhol egyformán fűszeres és tojásos legyen, valamint a kétféle hús is jól elkeveredjen.
  2. Az olajat a sütéshez felforrósítjuk, közben kicsi, legfeljebb diónyi nagyságú húsgombócokat készítünk. A gombócokat közepes lángon kisütjük, és már mehet is a paradicsomszószba.
  3. A húsgombócokat jól elkeverjük a paradicsomszószban.

Tészta

  1. Közben feltesszük a (3 l) vizet forrni egy pár csepp olajjal és a sóval. Ha felforrt a víz, betesszük a boglyas metéltet. Egy zacskó tészta 1 kg, ezért egy fél zacskó is elég.
  2. A tésztát főzés közben párszor megkeverjük. Kb. 10-12 perc alatt megfő, akkor leszűrjük, és átmossuk sima vízzel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 687
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Timike88

Mióta szakács: 2015.03.15.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Fűszeres húsgolyók paradicsomszószban boglyas metélttel, fűszeres húsgolyók paradicsommártásban tésztával, húsgombócok paradicsomos szószban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1272
vöröshagyma 1 nagy fej
sűrített paradicsom 400 g
ketchup 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 2 kk
bazsalikom 2 csipet
majoranna 1 kk
chili 1 tk
olívaolaj 0.5 dl
darált marhahús 25 dkg
darált sertéshús 25 dkg
oregánó 1 kk
bazsalikom 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagymapor 1 teáskanál
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 dl
tészta 50 dkg
1 kávéskanál
olívaolaj 3 csepp