Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgolyós spagetti

Húsgolyós spagetti
Húsgolyós spagetti
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem látta a TV-ben elkészíteni ezt a változatot. Receptem nem volt, így a saját ízlésemre elkészítettem. Ami a legfontosabb, hogy a férjemnek nagyon ízlett!

hozzávalók / 5 adag

Húsgolyó

Paradicsommártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgolyó

  1. A hagymát apóra felvágjuk, hozzáadjuk a húshoz, beleütjük a tojást, sózzuk, fűszerezzük, és összedolgozzuk.
  2. Kisebb golyókat formálunk belőle, forró zsíron megpirítjuk.
  3. Egy tálba kiöntjük a megsült golyókat.

Paradicsommártás

  1. A hús zsírjában megsütjük a hagymát, fokhagymát, és ráöntünk fél liter paradicsompürét, felöntjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük, és addig főzzük, míg a víz elpárolog, és sűrű mártást kapunk.
  2. Ekkor a húsgolyókat belerakjuk a mártásba, és kicsit főzzük együtt.
  3. Közben kifőzzük a spagettit, és hozzáadjuk a mártáshoz, jól elkeverjük. Tálalásnál reszeljünk rá sajtot.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 176
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgombóc spagettivel, paradicsomos spagetti húsgolyóval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

717
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
passzírozott paradicsom 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
víz 0.4 dl
sertészsír 2 ek
spagetti tészta 40 dkg
parmezán sajt 15 dkg
cukor 2 ek