Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgolyós tésztafészek

Húsgolyós tésztafészek
Húsgolyós tésztafészek
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ismerősömtől kaptam ezt a receptet és nagy sikert arattam vele. Nagyon laktató és finom.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst az áztatott zsemlével és a tojással jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd 10 db golyót formázunk belőle. A fasírt golyókat bacon szalonnával körbetekerjük és serpenyőben kevés étolajon megsütjük, kivesszük és azonnal mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot rakunk, melegen tartjuk.
  2. A sárgarépát és a cukkinit meghámozzuk, kockákra vágjuk és ételízesítős vízben megfőzzük, leszűrjük.
  3. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  4. A serpenyőben maradt olajhoz hozzáadjuk a lisztet, kicsit átfuttatjuk, majd felöntjük a tejjel és besűrítjük, ha kell sózzuk.
  5. A leszűrt tésztából egy hőálló tálba 10 db fészket készítünk, mindegyik közepébe egy húsgombócot rakunk, ha szükséges sütőben átmelegítjük. Tálalásnál a tészta és a hús tetejére halmozzuk a zöldségeket, majd megöntözzük a mártással.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 543
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fekete Éva

Mióta szakács: 2012.01.18.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírtgolyós tagliatelle, zöldséges húsgolyók tésztafészekben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1210
darált sertéshús 50 dkg
zsemle 2 db
tojás 1 db
bacon 10 dkg
mozzarella 12.5 dkg
finomliszt 3 púpozott ek
tej 5 dl
sárgarépa 20 dkg
cukkini 30 dkg
tagliatelle 50 dkg
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint