Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombóc finommártással

Húsgombóc finommártással
Húsgombóc finommártással
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Készítettem már hasonló húsgombócot, és nagyon ízlett a családnak. Le kellett volna írnom....nem tettem....most újra kellett gondolnom. Persze az alap a svéd húsgolyó volt, de én szeretem "újra gondolni" az ételeket, kicsit hozzátenni magam, így most a képen szereplő adag elfogyasztása után, még friss emlékekkel, leírtam ezt a receptet. Szerintem nagyon finom kis étek. :-)

Egy jó kis tipp a húsgombócok, fasírtok bekeveréséhez, akinek van konyhai robotgépe:  Az összes hozzávalót a keverőtálba tesszük, és a tészta dagasztó szárral jól összekeverjük. Hozzá sem kell nyúlni. :-)

hozzávalók / 4 adag

Húsgombóc

Mártás

ajánlat

Rizzsel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgombóc

  1. A hozzávalókat tálba téve jól kidolgozzuk, majd vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk, amit tálcára rakunk, és egy fél órára betesszük a hűtőbe. (közben hozzáláthatunk a mártáshoz)
  2. Nagy serpenyőben pár kanál olajat forrósítunk, és betesszük a húsgolyókat (egyszerre kb. 10-12 db-ot), oldalanként 2-3 percig pirítjuk. Tálba szedjük.

Mártás

  1. A serpenyőbe, melyben a gombócokat elősütöttük teszünk még pár kanál olajat. Felforrósítjuk, és beletesszük a felszeletelt zöldségeket, kicsit kevergetjük, sózzuk, majd öntünk hozzá 1 dl vizet, felforraljuk, lefedjük, és takarékon pároljuk 6-7 percig.
  2. Hozzáadjuk az elősütött húsgombócokat, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy félig ellepje őket. Forrásig hevítjük, majd lefedjük, és újabb 6-7 percig főzzük, közben néha átkevergetjük.
  3. Egy tálba kiszedjük a gombócokat.
  4. A tejszínt kikeverjük 1 evőkanál liszttel, majd hozzáöntjük a mártáshoz, és állandóan kevergetve besűrítjük. Ez 2-3 perc.
  5. Ízlés szerint beletehetjük a húsgombócokat a mártásba, de külön is tálalhatjuk mártásos tálban.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 318
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsgombócok zöldséges mártással, apró húsgombócok mártásban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

676
darált sertéshús 40 dkg
darált marhahús 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
szegfűbors 0.5 teáskanál
szerecsendió 0.5 teáskanál
tojás 2 db
zsemlemorzsa 1 bögre
bors 0 ízlés szerint
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
póréhagyma 4 dkg
halványító zeller 1 közepes szár
olívaolaj 3 ek
főzőtejszín 200 ml
1 kávéskanál
finomliszt 1 evőkanál