Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombóc gombamártással

Húsgombóc gombamártással
Húsgombóc gombamártással
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, egyszerű hétköznapi étel. Forrás: net.

hozzávalók / 4 adag

Húsgombóc

Gombamártás

Szólj hozzá!

elkészítés

Húsgombóc

  1. A húsgombóchoz valókat összegyúrjuk annyi morzsával, hogy formálható legyen, majd diónyi gombócokat formálunk belőle, hidegre tesszük.

Gombamártás

  1. Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott, kissé megsózott hagymát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, pirospaprikát átforgatjuk, mehet bele a felszeletelt gomba és a kockára vágott kétféle paprika, pár percnyi pirítás után felöntjük kb. 2,5 dl vízzel.
  2. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel felforraljuk belerakjuk a gombócokat, lefedjük és készre főzzük.
  3. Végül a tejfölt simára keverjük a liszttel és besűrítjük vele a ragut, kiforraljuk, szükség szerint utánízesítjük és ha kell, kevés vizet adunk hozzá.
  4. Galuskával tálaljuk, aki szereti, pár karika erős paprikát is bele főzhet.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 692
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombamártásos húsgombóc, húsgombóc bakonyi módra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

435
darált sertéshús 40 dkg
tojás 1 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 3 ek
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
tv paprika 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
sűrített paradicsom 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
finomliszt 1 csapott ek
tejföl 1.5 dl
napraforgó olaj 3 ek
hegyes erős paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 2.5 dl