Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombóc paradicsomszósszal

Húsgombóc paradicsomszósszal
Húsgombóc paradicsomszósszal
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megkívántam ezt a nagyszerű ételt. Kis koromban ettem utoljára, és gondoltam most én is elkészítem. :) Finom lett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha lecsópaprikába töltjük, úgy is nagyon finom töltött paprika lehet az eredmény, egy mennyei paradicsomszósszal :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát olajon megdinszteljük, addig pedig a húst, a rizst, a tojást a fűszerekkel összegyúrjuk. Ha a hagyma elkészült, hozzáadjuk a masszához, és azzal is jól összedolgozzuk.
  2. Gombócokat gyúrunk a masszából, és lobogó, sós vízben megfőzzük őket.
  3. A paradicsomszószhoz olajjal és a liszttel rántást készítünk. Ha kellően barna, akkor felöntjük tejjel, és hideg vizet adunk hozzá, majd beletesszük a sűrített paradicsomot, és kellően sűrűre főzzük. Cukrozni lehet, ha a paradicsomszósz nem eléggé édes.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 51 941
elküldve: 4
receptkönyvben: 167
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

DoGGma

Mióta szakács: 2010.04.02.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos húsgombóc, gombóc paradicsomszósszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hippy
hippy Thu, 2014-10-30 18:31

Na, ez pont olyan szuper ,amilyennek lennie kell! Köszi! :))
H.

362
darált sertéshús 50 dkg
rizs 0.5 bögre
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis db
sűrített paradicsom 400 g
víz 1 l
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 3 púpozott ek
tej 1 dl