Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombóc pikáns paradicsommártással

Húsgombóc pikáns paradicsommártással
Húsgombóc pikáns paradicsommártással
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapreceptet a 2009. áprilisi Kiskegyed Konyhájában találtam, amit az idők folyamán saját szánk ízére formáltam.
Mivel a férjem "bolognai fan", ezért nem tévedek nagyot, amikor ezzel a recepttel rukkolok elő.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tetszés szerinti főtt tésztával tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 1 fej hagymával együtt ledaráljuk. (ha darált húsunk van, akkor vagy apróra vágjuk a hagymát, vagy lereszeljük.)
  2. Majd sóval, borssal, oregánóval összekeverjük, és pingpong labda méretű golyókat formázunk belőle.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megdinszteljük benne a maradék apróra vágott hagymát, és fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét és együtt pirítjuk egy pár pillanatig.
  5. Felöntjük a borral, és beforraljuk, hogy az alkoholtartalma elpárologjon. 
  6. Ezután hozzáöntjük a paradicsomlevet és a húslevest, és kb. 5-10 percig főzzük. Ha kell sózzuk és cukrozzuk.
  7. Beletesszük a gombócokat, és 15-20 perc alatt készre főzzük.
  8. Ha nem elég sűrű a szósz, akkor pici keményítőt hideg vízzel elkeverünk, és hozzáöntjük a mártáshoz. Utána már ne főzzük!

  • elkészítettem: 23 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 220
elküldve: 0
receptkönyvben: 117
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

mumuska

Mióta szakács: 2010.07.21.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsgombóc paradicsomszósszal, húsgombóc vörösboros paradicsomszósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

299
sertéslapocka 50 dkg
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 3 ek
paradicsomlé 3 dl
vörösbor 1.5 dl
szárnyas alaplé 2 dl
oregánó 2 kk
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál