Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombóccal töltött paprika

Húsgombóccal töltött paprika
Húsgombóccal töltött paprika
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk pillanatok alatt elfogyott ez az ízletes étel, könnyen elkészíthető, csak ajánlani tudom a kipróbálását.

hozzávalók / 4 adag

A töltéshez

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húshoz adjuk a finomra vágott vöröshagymát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, tojásokat, és a fűszerekkel együtt összedolgozzuk.
  2. A paprikákat félbe vágjuk, kivesszük a magházukat úgy, hogy a paprika szára rajta maradjon.
  3. Egy hőálló tálba rakjuk a paprikákat, és megtöltjük a húsos masszával őket.
  4. A vízben feloldjuk a leveskockát, majd belekeverjük a tejszínt, és a parikára öntjük.
  5. Sütés 180-190 fokra előmelegített sütőben kb 60 percig, amíg a teteje megpirul, és a paprikák is puhák lesznek.
  6. Ekkor az alatta lévő tejszínt átöntjük egy edénybe, felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítőt, amit előtte elkevertünk egy kevés hideg vízzel.
  7. Ezzel a tejszínes mártással tálaljuk a töltött paprikát.

 

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 840
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

húsgombóccal töltött paprika - tejszínmártásban, kaliforniai paprika hússal töltve, töltött kaliforniai paprika tejszínnel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

533
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 közepes fej
petrezselyem 0.5 csokor
tojás 2 db
zsemlemorzsa 3 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
koriandermag 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
piros kaliforniai paprika 4 közepes db
főzőtejszín 4 dl
víz 1.5 dl
leveskocka 1 db
étkezési keményítő 1 evőkanál