Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócleves Nikóka konyhájából

Húsgombócleves Nikóka konyhájából
Húsgombócleves Nikóka konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem egyik kedvence. Ezt a receptet is az anyósomtól tanultam. A petrezselymet és a lestyánt össze is vághatjuk, de ahol kisgyerek van, nem biztos, hogy jó ötlet, mert nem igazán szeretik.

hozzávalók / 4 adag

Leveshez

Húsgombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, a paprikát, a paradicsomot apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, majd rátesszük a karikára vágott répákat, a borsót és a feldarabolt zöldbabot, a fokhagymát. Megsózzuk, majd pár percig pároljuk, ráhintjük a fűszerpaprikát, hozzáadjuk az ételízesítőt és felöntjük vízzel.
  2. Amíg a leves felforr, elkészítjük a gombócokat. Mindent jól összegyúrunk, és pici diónyi gombócokat formálunk.
  3. Beletesszük a levesbe, majd takarékon készre főzzük. Amikor majdnem kész, akkor tesszük bele a lestyánt és a petrezselymet. 5 percig főzzük még, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 264
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
170 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves húsgombóccal, gombócos leves, zöldséges gombócleves, darált húsos gombócos leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

290
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
zöldbab 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
lestyán 3 szál
napraforgó olaj 0.5 dl
fűszerpaprika 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
darált sertéshús 20 dkg
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tojás 1 db