Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócok sóskával rakva

Húsgombócok sóskával rakva
Húsgombócok sóskával rakva
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyár a legváltozatosabb ételek elkészítésére ad lehetőséget. Nagyon-nagyon kellemes étek a nyári hőségben ez a savanykás egytál. Kizárólag friss sóskából készülhet!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst megpároljuk.
  2. A szalonnát és a hagymát kockára vágjuk.
  3. Kiolvasztjuk a szalonnakockákat és üvegesre pároljuk rajta a hagymát.
  4. Lyukas kanállal a darált húsra merjük a hagyma- és szalonnakockákat.
  5. Hozzáadjuk a rizst, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.
  6. Gombócokat formálunk a húsból és lazán, hogy ne érjenek össze, a lábasba tesszük, amelyikben a hagymát pároltuk.
  7. Amikor a lábast lazán körberaktuk, beborítjuk a gombócokat sóskalevéllel.
  8. A következő sorba úgy rakjuk a gombócokat, hogy az alul lévők közé kerüljenek.
  9. Megint beborítjuk sóskalevelekkel, addig folytatjuk, míg el nem fogy. Legfelülre sóska kerüljön.
  10. Kevés vizet öntünk alá.
  11. Fedő alatt lassan megpároljuk.
  12. Tejföllel tálaljuk.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 555
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sóskás húsgombócok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

567
darált sertéshús 50 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
tojás 2 db
rizs 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sóska 50 dkg
tejföl 200 g