Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócok vargányamártással

Húsgombócok vargányamártással
Húsgombócok vargányamártással
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a vargányából gyakran főzünk, mivel szedjük a szezonban, és mélyhűtve is vásárolni szoktam.

hozzávalók / 4 adag

Vargányamártáshoz

Húsgombóchoz

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húshoz adjuk a tojást, a morzsát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, majoránnát, paprikát. Jól összedolgozzuk, és vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle.
  2. 3 evőkanál olajat hevítünk, és lisztbe forgatás után kisütjük a gombócokat. Ha van rizslisztünk, akkor abba forgassuk a húst, mert attól ropogósabb lesz.
  3. A hagymát apró kockára vágjuk, és pároljuk meg, adjuk hozzá a darabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, és főzzük puhára.
  4. Liszttel, kevés víz hozzáadásával sűrítsük be, és vágott petrezselyemzölddel ízesítsük. Végül adjuk hozzá a tejfölt, de csak keveset, és öntsük rá a gombócokra. Spatzle tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 300
elküldve: 2
receptkönyvben: 46
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húspogácsa gombamártással, gombaszószos fasírt, húsgolyók vargányaöntettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1318
vargánya gomba 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
1 kávéskanál
bors 1 csipet
finomliszt 1 evőkanál
petrezselyem 1 csokor
főzőtejszín 1 dl
darált marhahús 50 dkg
fokhagyma 2 gerezd
1 kávéskanál
bors 2 csipet
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
majoranna 1 kk
finomliszt 10 dkg
napraforgó olaj 5 dl