Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócos kelbimbóleves

Húsgombócos kelbimbóleves
Húsgombócos kelbimbóleves
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban olvastam hasonlót, ez adta az ötletet, és elkészítettem a saját verziómat.

hozzávalók / 6 adag

Leves

Húsgombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

Leves

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket: a kelbimbót torzsájánál keresztben bevágjuk, a sárgarépát karikákra szeleteljük.
  2. Az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, kelbimbót, répát. Felöntjük 1,5 liter vízzel, fűszerezzük, és majdnem puhára pároljuk.
  3. Az elkészített húsgombócokat beletesszük a levesbe, készre főzzük.
  4. A tejfölt összekeverjük egy dl vízzel és a liszttel, behabarjuk a levesünket, felforraljuk.

Húsgombóc

  1. A hagymát lereszeljük, vagy aprítógépben pépesítjük.
  2. A hozzávalókat összekeverjük az alaposan kinyomkodott zsemlével. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk, és a forrásban lévő levesbe tesszük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 531
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kelbimbóleves húsgombóccal, majorannás kelbimbóleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

277
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
kelbimbó 50 dkg
sárgarépa 1 közepes db
leveskocka 2 db
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tejföl 175 g
finomliszt 1 csapott ek
víz 1.6 l
darált sertéshús 25 dkg
tojás 1 db
zsemle 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint