Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombócos lasagne-leves

Húsgombócos lasagne-leves
Húsgombócos lasagne-leves
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Miért ne? Ha kapsz ilyen csinos, fodros szélű tésztát, próbáld ki ezt a felvágós levest!

hozzávalók / 8 adag

A leveshez

A húsgolyókhoz

A tálaláshoz

ajánlat

A húsgolyók helyett sima darált hússal is elkészíthető, de így, ahogy itt láthatjátok, vegán és húsos verzióban is tálalhatjuk, én ezt a lehetőséget használtam ki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy vasedényben még fenn a tűzhely platniján, olívaolajon hagymát pirítunk. Erre dobjuk rá a kicsi kockába vágott sárgarépát, zellerszárat és cukkinit. Oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal fűszerezzük, és picit összepirítjuk.
  2. Hozzáadunk 4 közepes paradicsomot kockázva, valamint egy darabolt paradicsomkonzervet, egy nagyobb üveg passzírozott paradicsomot, és 2 liter alaplevet. Lefedve a sütőbe tesszük az edényt, és legalább 25-30 percig rotyogtatjuk az egészet úgy 180 fokon.
  3. Közben egy tálban összekeverjük az aprított hagymát, reszelt répát és pici reszelt cukkinit, a fűszerekkel és a darált hússal, majd gombócokat gyúrunk belőle. A húsbogyókat pici olívaolaj loccsantással egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és a leves alatti részben megpirítjuk (vagy serpenyőben).
  4. A levesbe beletördeljük a tésztát, és visszatesszük a tészta főzési idejének megfelelő időre a sütőbe.
  5. A végén beledobáljuk a húsgolyókat (én azért csináltam így, hogy húsosan és mentesen is tudjam tálalni).
  6. A levest tányérokba kiszedve parmezánforgáccsal, tördelt mozzarellával, aprított bazsalikomlevelekkel és/vagy petrezselyemszórással tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 994
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
331 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 8 főre
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Húsgombócos lasagne-leves, lasagne-tésztás leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

494
vöröshagyma 1 nagy db
olívaolaj 4 ek
sárgarépa 2 közepes db
cukkini 1 közepes db
halványító zeller 2 közepes szár
paradicsom 4 közepes db
konzerv paradicsom 400 g
paradicsomszósz 500 ml
zöldség alaplé 2 l
lasagne tészta 400 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 2 tk
bazsalikom 1 teáskanál
darált marhahús 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
cukkini 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 csipet
petrezselyem 1 csokor
bazsalikom 6 levél
bors 0 ízlés szerint
mozzarella 200 g
parmezán sajt 50 g