Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsháromszögek majonézes mártogatóssal

Húsháromszögek majonézes mártogatóssal
Húsháromszögek majonézes mártogatóssal
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tévében látott recept adta az ötletet...

hozzávalók / 4 adag

A háromszögekhez

A mártogatóshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst 3-4 ek olajon megpirítjuk (3-4 perc), majd hozzáadjuk a mustárt, vizet és a fűszereket. 7-8 percig fedő alatt főzzük.
  2. A leveles tésztát kicsomagoljuk, így egy téglalapot kapunk (mivel, hogy ne tapadjon össze, sütőpapírral együtt, feltekerve árulják, így dolgozhatunk is a sütőpapíron).
  3. A tésztát 15 egyenlő négyzetre vágjuk. Mindegyikbe teszünk egy kanál húst, majd sarkaikat egybeillesztve, háromszög alakúra hajtjuk össze (lehetőleg csak hajtsuk rá az egyik felét a másikra, ne emeljük fel). A széleit nyomkodjuk le ujjunkkal, hogy a hús ne látszódjon ki.
  4. Kissé felvert tojássárgájával kenjük meg a tetejét. Süssük meg.
  5. A mártogatóshoz keverjük össze a majonézet és a tejfölt, majd tegyük kistálba, és a tetejét szórjuk meg apróra vágott újhagymával vagy metélőhagymával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 793
elküldve: 10
receptkönyvben: 404
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kis Miska

Mióta szakács: 2010.08.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

húsos batyu, darált hússal töltött leveles, húsos mártogatós

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hatalaevi
hatalaevi Sat, 2013-02-02 19:18

Szia Kis Miska

Elkészült a recepted alapján. Volt egy kis maradék gombám, azt még beleapróztam. A mustár pikánsá tette az egészet. Szerepel még az étlapunkon szerintem. Köszi a receptet.

hatalaevi
hatalaevi Sat, 2013-02-02 19:17

Szia Kis Miska

Elkészült a recepted alapján. Volt egy kis maradék gombám, azt még beleapróztam. A mustár pikánsá tette az egészet. Szerepel még az étlapunkon szerintem. Köszi a receptet.

Ruby
Ruby Mon, 2012-04-23 15:43

szia ,
ezt nálunk Debrecenben Hasénak hivják. :)
üdv

470
darált sertéshús 20 dkg
leveles tészta 1 csomag
mustár 2 ek
víz 2 ek
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db
tejföl 2 ek
majonéz 2 ek
újhagyma 1 közepes db