Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűsítő citromkrémes sajttorta

Hűsítő citromkrémes sajttorta
Hűsítő citromkrémes sajttorta
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy interneten talált recept teljes átformázása a mi ízlésünkre. A citromkrém miatt szuperül hűsít a nagy melegben is. Szégyen vagy nem szégyen, de mi itthon egy ültő helyünkben befaltuk az egészet!

hozzávalók / 4 adag

Citromkrémhez

Krémhez

Összeállításhoz

ajánlat

Mivel eredetileg ez sajttorta recept, amit általánosan kekszes alappal készítenek, nem kell ragaszkodni a babapiskótához! Ebben az esetben 20 dkg zabkekszre és 10 dkg olvasztott vajra lesz szükség.

Szólj hozzá!

elkészítés

Citromkrémhez

  1. A cukrot a citrom levével és héjával együtt gőz felett melegítjük, míg elolvad a cukor. Ekkor hozzáadjuk a vajat, majd ha az is elolvadt, levesszük a tűzről, és kézi habverővel belekeverjük a tojást.
  2. Ezután visszatesszük a gőzre, és addig kevergetjük, míg sűrű nem lesz. Ha ez megvan, félrerakjuk hűlni.

Krémhez

  1. A fehér csokit a tejszín 1/4-ével gőzfürdő felett felolvasztjuk, majd ezt is félretesszük egy kicsit.
  2. A maradék tejszínt habbá verjük, amikor kezd keményedni, hozzáadjuk a zselatinfixet, és tovább verjük, míg megszilárdul.
  3. A mascarponét a vaníliás cukorral és egy citrom héjával habosra verjük, majd hozzákeverjük a fehércsokis masszát.
  4. Végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínt.

Összeállításhoz

  1. Ez a mennyiség pont egy 22 cm-es formához elegendő. Ennek az aljára elhelyezzük a babapiskótákat, majd eloszlatjuk rajta a krémet. Végül, ha a citromkrém már kihűlt, rácsurgatjuk a citromkrémet a tetejére, és egy villával eligazgatjuk.
  2. Célszerű egy-két órára hűtőbe rakni, hogy a babapiskóta magába szívja a krémet, de aki olyan türelmetlen, mint én vagyok, az rögtön nekieshet.
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 442
elküldve: 3
receptkönyvben: 232
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Landyland

Mióta szakács: 2014.02.18.
19 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
receptverseny: Szerelemtorta receptverseny
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Citromkrémes sajttorta, sütés nélküli sajttorta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2016-07-28 16:18

Szia!
Szeretném megkérdezni, ez milyen babapiskóta, hogy olyan sötét a színe, mert azt nem olvastam a leírásban, hogy beáztattad volna?
Előre is köszi a választ! Üdv.: Judyth59 :)

Landyland
Landyland / Landyland Thu, 2016-07-28 17:43

Szia! Nem, nem áztattam be, hanem a Mannernek van teljeskiőrlésű babapiskótája és azt használtam hozzá. (így kisebb volt a bűntudat :D)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2016-07-29 06:42

Szép reggelt!
Köszönöm a gyors választ! Igen, valami ilyesmire gondoltam, de nem voltam benne biztos! Egyébként csinos :) a sutikéd, s jól is hangzik! :)
További szép napot!

867
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 5 dkg
vaj 1.5 dkg
tojás 1 db
fehér csokoládé 10 dkg
habtejszín 2 dl
mascarpone 37.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
zselatinfix 6 g
babapiskóta 15 db